Линда Петкова: Българите са много черно-бели хора

3
Първото нещо, което научих за България, беше през 80-те години, споделя жената на бившия премиер
Първото нещо, което научих за България, беше през 80-те години, споделя жената на бившия премиер Снимка: Facebook

Първото нещо, което научих за България, беше през 80-те години, споделя жената на бившия премиер

В книгата "Кулинарният свят на Линда", авторката разкрива част от любимите си рецепти, които често е приготвяла в различните места по света, на които е живяла, разкрива подкаст на dir.bg.

Жената на бившия премиер Кирил Петков е живяла в Канада, Белгия, България...

Линда Петкова прекарва любими моменти заедно със семейството си около плажа Корал.

"На морето обичаме да правим салати, риба на скара или огън, лесни рецепти, правим повече пресни продукти. Аз имам отделен живот и моите интереси, а Кирил има неговата работа. Не ги смесваме. Изслушвам го, но нямам нищо общо с това. Аз дори не съм още българка и идеята за политика ми е малко странна", споделя откровено Линда.

"Аз съм една канадка в България с моя бизнес и с моите три деца. Кирил реши да влезе в политиката. Нямам проблем с това."

Освен това Линда споделя и впечатленията си от нашата страна.

"Българите са много черно-бели като хора. Свикнала съм в магазина около мен да са много любезни, да питат как си съм, фалшиво е, но те кара да се чувстваш нормално. Тук, в България, влизам в магазина, но няма нищо такова. Жената отива да пуши и е ядосана. Това ми беше много странно в началото. Първото нещо, което научих за България, беше през 80-те години. Майка ми пиеше вино "София" в Канада, тогава имаше доста български вина и на бутилката вино имаше картата на България, бях на около 9 години."

Когато пристига в България преди 16 години, не знае грам български.

"Но исках да си говоря с бабата на Кирил. Това беше много важно за мен, защото възрастните хора са много интересни и пазят интересни рецепти...Езикът за мен е много важен, не ми върви в езиците, но имах голямо желание да науча езика".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    10
    23423
    щом тая си позволява да слага българите под общ знаменател, аз си позволявам да слагам канадците под общ знаменател - безгръбначни са
  • -3
    9
    До 1
    ..... да дойде руската торба!
  • 4
    8
    Габи
    Преди да говори за българите нека Линда да даде определение за себе си. Жена без лично и женско достойнство, без себеуважение. Как вижда бялото и черното в бъргарите, а не вижда очевидната подигравка от Киро и Лена пред цял свят.
  • 4
    7
    Гост
    То затова мъжът ти направи бебе на онази с едната вежда
  • 7
    6
    Благодаря
    Ало, Линда, докато си на плажа и на ски в най-престижните хотели, попитай едно обикновено, българско дете, откога не е виждало море и почивка на планина. Фалшива си като твоя съпруг, който нищо не разбира от политика, и е коленичил пред своите господари. Що се отнася за кухнята ти, хубаво ще е да се посъветваш с моята баба чиста българка, която прави манджи не като твоите, пълни с боклуци. Бяла си защото не си разбрала как черно-белите българи с пот на челото изхранват семейството си. Без ваканции на море и планина.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари