Марк Рюте: България постигна напредък и би било глупаво да упорстваме

1
Унгария постави ултиматум на България да премахне таксите за транзитен газ
Унгария постави ултиматум на България да премахне таксите за транзитен газ Снимка: БГНЕС

Унгария постави ултиматум на България да премахне таксите за транзитен газ

България постигна видим напредък по критериите за присъединяване към Шенгенското пространство. И Нидерландия трябва да отчете това, Така че трябва да бъдем справедливи. Иначе просто би било глупаво. Коментарът е на нидерландския премиер в оставка Марк Рюте, по време на срещата на върха на ЕС в Брюксел, предаде NOVA.

"Тъй като вече установихме, че България е осъществила реформи в областта на върховенството на закона по устойчив начин, смятаме, че отговаря на изискванията и може да се присъедини към Шенгенското пространство", пише в мотивите си досегашният държавен секретар Ерик ван дер Бург в Камарата на представителите. Според него България "трябва да продължи да работи за силни външни граници".

Шенгенското пространство сега се състои от 27 европейски държави, в рамките на които е възможно да се пътува без граничен контрол. Сега, след като Нидерландия промени мнението си, всички погледи са насочени към Австрия. Тази страна също се противопостави на присъединяването на България.

Междувременно унгарският премиер Виктор Орбан, заяви, че ще блокира членството на България в Шенген, ако страната не премахне таксите за пренос на руски газ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    123
    напредък в кое ? в мафиотизиране и магнитски корупционери да държат в шах най-рейтингованите медии ? я кажи от коя индика дърпа на закуска ?
  • 3
    2
    Актуално
    Марк Рюте: България постигна напредък и би било глупаво да упорстваме, когато Унгария успешно може вече да ни замести в това...
  • 10
    1
    селянин
    Пълни глупости, след като години ни спираха, изведнъж съгласие. Има нещо което не се казва.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари