Кеят в Русе бе официално открит

11
Звуците на суинг край реката повдигнаха настроението у присъстващите
Звуците на суинг край реката повдигнаха настроението у присъстващите

Кеят в Русе бе официално открит.

Въпреки че заради лошото време празничната програма се отлага няколко пъти през вчерашния ден, русенци все пак успяха да се насладят на подготвените от организаторите забавления.

Звуците на суинг край реката, танците, песните и хитовете на Миро повдигнаха градуса на настроението у присъстващите.

Празникът на кея ще продължи на 11 септември 2020 година. Валежите от дъжд наложиха голяма част от събитията да бъдат отложени.

На 11 септември в петък денят ще започне с Фестивал на колелца, който ще събере на кея любители и майстори на ролери и тротинетки. В програмата на инициативата са включени шествие, състезания и уроци за начинаещи, а за най-добрите са предвидени атрактивни награди.

В предобедните часове, от 10 до 13 часа,  публиката ще има възможност да се забавлява с концерт под надслов „Реката и хората“. В него ще се изявят солисти и състави от Община Русе.

По същото време са предвидени и забавления за деца, рисунки на асфалт и на фолио, танци и игри предлага за малки и големи деца инициативата „Усмихни се край реката“. Тя ще се проведе  на алея на кея и ще бъде реализирана със съдействието на русенски детски градини.

За най-малките любители на театралното изкуство актьорите от Държавен куклен театър - Русе ще представят пиесата „Приказка за ОХ“. Тя ще се играе на амфитеатралната сцена на кея, а началният час е 13:00ч.

По време на събитията ще бъдат спазвани всички разпоредби на Министерството на здравеопазването, във връзка с ограничаване на разпространението на Covid-19.

Откриване на крепостната стена на Русе ;)

Публикувахте от Виктор Стоянов в Петък, 4 септември 2020 г.

Публикувахте от Виктор Стоянов в Петък, 4 септември 2020 г.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари