Каракачанов: Не са правени компромиси с качеството и способностите на F-16

0
Чуха се спекулации, но няма такова нещо, заяви министърът на отбраната по време на заседанието на Комисията по отбрана
Чуха се спекулации, но няма такова нещо, заяви министърът на отбраната по време на заседанието на Комисията по отбрана Снимка: БГНЕС

Не са правени компромиси с качеството и способностите на самолета F-16, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов по време на заседанието на Комисията по отбрана.

Той посочи, че когато сделката започне да противоречи на интереси и сигурността на американците, те могат да я прекратят. "Ние нямаме намерение да го разваляме, а да го изпълним", каза още Каракачанов.

"Чуха се спекулации, че едва ли не Военновъздушните сили и техният командир ген. Стойков са направили компромиси. Такова нещо няма. В самото начало на преговорите ВВС се опитаха да получат повече от това, което беше заложено в първоначалния проект. Това искане повече няма как да мине безплатно", коментира Каракачанов.

Той посочи, че в рамките на преговорите са се опитали да получат повече за сметка на цената, но това е довело до допълнителното й увеличаване. "Това допълнително, което беше поискано просто беше отказано", уточни министърът.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари