Красимир Каракачанов: Има заплаха за националната ни сигурност

0
Има въпиюща неграмотност сред политическите ни лидери
Има въпиюща неграмотност сред политическите ни лидери Видео: NOVA

Бившият военен министър попита защо се бави доставката за първите осем изтребителя F-16

"Не можем да си играем с темата за националната сигурност. Заплаха има, войната е на 200 км, вероятността да прерасне в глобален конфликт е голяма."

Това каза бившият военен министър Красимир Каракачанов за "Офанзива" по NOVA

По думите му авиацията ни е в изключително тежка ситуация. "Ние ремонтирахме и модернизирахме изтребителната си авиация. И МиГ-29, и Су-25. Това се правеше паралелно с преговорите за закупуване на F-16. След началото на войната в Украйна, изпадаме в затруднена ситуация да поддържаме авиацията си, защото тя се поддържа в Русия и Беларус", посочи той.

Каракачанов смята, че нивото на качество на политическите ни лидери пада от парламент на парламент. "Има въпиюща неграмотност сред тях. Няма проблем дали ще се купят нови или употребявани изтребители. Цената за поддръжка бяха по-добри за F-16, отколкото за "Грипен"", отбеляза бившият министър на отбраната.

Според него предишното правителство се е унижавало пред американското посолство. "От година и половина в армията няма отделени още средства. Изтребителите F-16 са по-добри от "Грипен". Въпросът опира до парите и за това защо се бави доставката за първите осем. Факторът време е важен, ако закупим ескадрила F-16, няма проблем да купим и други самолети", коментира Каракачанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    colibri
    Решението за закупуване на амер. самолети е от 2019 год.-управляваха ГЕРБ И ПАТРИОТИТЕ. Tогава за тази сделка 123 ДЕПУТАТИ са били "за", 78 "против",2 са се въздържали. Каракачанов помни ли кой беше военен министър и кой подписа договора ?
  • 7
    1
    ники
    Мръсен долен пумияр тюфлек
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари