Километрични опашки от ТИР-ове блокираха Русе

1
Опашките вече стигат до детелината с булевард "Христо Ботев"
Опашките вече стигат до детелината с булевард "Христо Ботев"

Опашките вече стигат до детелината с булевард "Христо Ботев"

Опашките от ТИР-ове, изчакващи да преминат през граничния пункт Дунав мост, отново блокираха Русе. Този път опашките вече стигат до детелината с булевард "Христо Ботев".

Това доведе до ново напрежение и недоволство сред шофьорите и жителите на града. Голяма част от русенци работят в предприятията в източна промишлена зона и всеки ден са принудени да пътуват в тази кошмарна обстановка.

Жителите на град Мартен също са засегнати от опашките, защото ТИР-овете спират безконтролно в самото кръгово движение край безмитна зона и блокират движението.

"Ако една линейка трябва да стигне до град Мартен ще са и нужни поне 45 минути", оплаква се г-н Кирилов пред Dunavmost.

"Къде е полицията? Защо на никой не си мърда пръста в този град?", пита г-н Маринов.

По данни на Главна дирекция „Гранична полиция“ - МВР, трафикът за товарни автомобили на изход на някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния е интензивен. Причината за това е, че фериботната платформа, обслужваща ГКПП "Оряхово" - "Бекет", не изпълнява курсове до нормализиране нивото на река Дунав. Товарните автомобили са пренасочвани към ГКПП "Русе" и ГКПП "Никопол".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    7
    Турски ТИРаджия
    Много обичам онбаши Пеншо. Поне сме от една вяра и обичаме да работим в задните дворове.
  • 26
    6
    До 4
    "Полицията" трябва да се заеме преди всичко със звуковия тормоз на слабоумни мотористи и келешите с беемвенца, които си режат издънените бракми денонощно по булевардите! Ама такава институция отдавна в града ни НЯМА! Има едни ********, криещи се в храстите с триногите, за да пълнят гушките! ФАКТ!!! КОЙ носи отговорност за това??? КОЙ???
  • -5
    5
    Мда
    Хем х*я до края, хем душата в рая, а ? Ми не може. Вярно е , че Русе през последните 100 години има химически фабрики които замърсяват чистия иначе въздух. Оргахим май е основан през далечната 1901-ва година. Леон Таджер, Петър Караминчев, Найден Киров - бивши фабрики , бълващи мръсен и отровен въздух . Вече ги няма. На сегашните поколения им пречат камионите и колите , че бълват пушеци. И така нататък. Дунавмост ако Ви пречи, ами затворете го ! На един му пречи нещо, на друг друго, трети има интерес от цялата работа.
  • 22
    4
    дее..б
    Полицията трябва да се самосезира за шума от клаксони през ноща, защото някои т.н. тираджии може да нощуват скоро време без прозорци на камиона... никой от живущите до международното не е виновен за тяхната участ.
  • 23
    3
    недоспал
    освен това, доста хора от Здравец и живущи около междунаодното , се опитват да спят нощем., което е доста трудно вече . Айде да се изреже някой слабоумник в 3 сутринта - иди дойди - свикнали сме !. Но цяла сбирщина клаксони по цяла нощ почва да идва тегаво !!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари