Шофьор: Стоя с удоволствие на буферния паркинг край Русе

4
Ние спяхме на пътя като кучета, допълва Александър
Ние спяхме на пътя като кучета, допълва Александър Снимка: БНТ

Ние спяхме на пътя като кучета, допълва Александър

Дългогодишният проблем с тежкотоварния трафик през Русе към Дунав мост е на път да бъде решен. Опашките от тирове по бул. "България" създаваха хаос в движението и предизвикваха недоволство и множество протести на русенци и жители на съседния град Мартен. Отскоро обаче тировете се насочват към буферен паркинг, където чрез електронна система получават номер с реда за преминаване през контролния пункт.

Буферният паркинг е за близо 700 камиона. Там в подходящи за престой условия шофьорите изчакват реда си. За Александър от Украйна, на когото се е случвало по-рано да чака 24 часа в колона, паркингът е удобство.

"Стоя с удоволствие. Ние спяхме на пътя като кучета", казва той, предава БНТ.

Електронната система за реда на преминаване през граничния пункт е под мониторинга на Община Русе. За да получат номер, не е задължително камионите да престояват единствено на буферния паркинг.

"И тук казвам за всички неразбрали. Не е нужно да влизаш на конкретен паркинг в Русе. Не е нужно да плащаш такси, за да получиш номер в единната ни информационна система. Ние искаме опашката да бъде дигитална. Може да чакат на различни паркинги в Русе, но трябва да имат номер", посочи Пенчо Милков – кмет на община Русе.

Заради интензивния трафик обаче, се случва престоят в паркингите да е по-дълъг. Огнян Тодоров, който превозва дини и пъпеши от България за Румъния, чака 4 часа и рискува да претърпи загуби.

"Преди минавахме с хладилните стоки, защото ни пропускаха, сега стоим и чакаме. По-лошо е. Да сработи по-сериозно границата. Едно гише работи долу в румънско. Там е проблемът. Доколкото знам, 6000 лв. е неустойката, ако не отида утре навреме", коментира Огнян Тодоров – шофьор.

"Ремонтът на участъка Мездра - Ботевград насочва тировете вместо през Петрохан, който е труден проход за тях, минават към Русе. Второ, летният поток на всички почиващи румънски граждани води до това, че има часове, в които се обработва лекотоварен трафик и камионите се спират", посочи още кметът на община Русе.

Преди броени дни Пенчо Милков е издал заповед към областната дирекция на МВР техни екипи да бъдат разположени на подхода към "Дунав мост" и на всеки паркинг. И настоява, когато паркингите се напълнят, тировете да бъдат спирани още при входа на Русе откъм София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    9
    Антимафиот
    Смотаняци, до ден днешен има опашки по бул. България. Паркингът е хубав, но организацията е леш. Не може доброзорно да те карат, да влизаш в паркинга и да си плащаш. И после, някакъв неграмотен смешник със светлоотразителна жилетка, къси гащи и чехли, евентуално сандали с чорапи, да стои преди завоя за кантарите и да отпраща тези, които не са платили паркинга. Кой му делегира такива права на този неграмотник? Те нотариусите и чси-тата нямат такива правомощия.
  • 7
    8
    Продължавай
    Да стоиш
  • 15
    7
    РУСЕНЕЦ
    То и по-рано имаше паркинги, но никой не ги ползваше,а сега насила биват вкарвани за печалба на дадена фирма.
  • 17
    6
    Бла бла
    Нищо не е постигнато като хората.от долния път преместиха опашката на горния път.та това ако е разрешаване на проблем???браво...Българин нямаше ли на паркинга та питахте украинец.бравооо.
  • 15
    5
    гост
    община Русе се грижи терена нейн Маргините вземат парите чудесно Пенчо обмислям да те кандитатираме в Нисово за метач понеже от действията ти видимо умственият ти багаж е за тази позиция
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари