Калоян Методиев: В момента тече квази-военна операция по овладяване на държавата

1
Служебният кабинет вече излезе от рамките на зададените му от конституцията правомощия
Служебният кабинет вече излезе от рамките на зададените му от конституцията правомощия

Служебният кабинет вече излезе от рамките на зададените му от конституцията правомощия

"В България в момента тече квази-военна операция по овладяване на държавата. Подготвяна е месеци наред. Работи се по списъци за уволнения и срокове за превземане на държавните институции. Видя се, че участието на ИТН в дирижираното от президента сваляне на правителството се възнаграждава масово с постове в служебния кабинет", написа във Фейсбук Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на президента Румен Радев, а след това – шеф на кабинета на министъра на икономиката и индустрията в правителството на четворната коалиция – Корнелия Никова.

Ето какво пише още Калоян Методиев:

"Елементите на тази операция се оглеждат и в овладяването на СЕМ, БНТ и БНР, които се превърнаха в рупори на безконтролната власт. Реално погледнато, служебното правителство е конструирано и работи като военен щаб. И като биографии, и като действия, и като постигани една след друга цели само за 48 часа.

Казвам всичко това от позицията си на човек, който е предупредил преди време за събитията, които се случиха миналата година и се случват днес.

Служебният кабинет вече излезе от рамките на зададените му от конституцията правомощия. Основната му задача е да организира честни избори, а не да овладява държавните институции, да прави чистки, да се занимава с политически репресии и да взима стратегически решения. Спирането на процедурата за членство в ОИСР от днес е крещящ пример в тази посока.

Потенциалът на „щаба“ за градивно действие клони към нула. Потенциалът му за разруха клони към сто.

Политическите субекти и гражданите трябва да проявят здрав разум и да осъзнаят сериозността на ситуацията. Първо ще са едни, после ще са втори, но накрая ще са всички.

Същото ще се случи и с икономиката.

Правните съветници в президентството вече търсят основания за въвеждане на извънредно положение. И това не е преувеличение или шега."

Калоян Методиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    ...
    аз не деля обществото на фили и фоби , като теб. само от този факт става ясен багажа който носиш, не е голям. става дума, че Радев е брилянтен тактик и умее да придава огромна мощ на мижавите правомощия, които му дава конституцията. Нито веднъж не се е изказал неподготвен, нито веднъж. Нито веднъж не е постъпил недостойно и в ущърб на народа, нито веднъж. Единствения почтен, непокварен и достоен човек в Бг. политиката от много десетилетия насам. Да му дава господ крепко здраве. Потенциалът му за промени и ред е огромен.
  • -3
    2
    Така ли?!
    Така ли бе, N 1?! "Натовският" селяндурин от Славяново, коварен измамник, лъжец и двуличник ли за теб е "достоен политик"?! Този ли, който с фалшивия си "вдигнат юмрук" подлъга толкова наивници да гласуват за втория му мандат?! Ама после бързо забрави за мутрите и за корупцията, срещу които уж щеше да се бори, нали? Ти бе, путинопитеко N 1, ти да си чул твоят "пРезидент" да е казал и дума след преизбирането си за Бръснатата Кратуна с Каскета, с която Кратуна, блестящо изпълниха сценката с "нахлуването" в президентството, да си чул и дума от "бореца срещу мутрите" за сикаджийския престъпник от подземния свят, за грабежите и престъпленията на престъпните ум правителства?! А за престъпленията на сарайския милиардер Аамед Доган, за дворците, яхтите и незаконното му пристанище, обслужващо единствено Кремъл?! А за грабежа и престъплението на века - "Турски поток", построен от сикаджията единствено в интерес на Москва, не на Блъгария, но струващ на народа ни три милиарда? Да си чул "натовецът" от село Славяново да отрони и дума за руските шпиони - убийци, които безнаказано вилнеят в държавата ни, взривяват складове и отравят с "Новичок" неудобни на кремълския масов убиец наши бизнесмени?! Не си чул, но със сигурност си видял покъртително сърдечната среща на пРезидента на Решетников с чалгарските "активисти" на сакатото учиндолско чудовище, които изпълниха мократа му поръчка и станаха палачи на Кирил Петков?! Че без малко домакинът - пРезидент, Тошко Хаджията с просташкия език и Балабан Джебчията да си легнат, толкова влюбени изглеждаха и с такава взаимна любов премина "консуртацията" с продажните чалгари!
  • 1
    1
    ...
    Абе, боклук ! Бойко като я беше превзел напълно еднолично и я размазваше от краддне, мачкане на бизнесмени, които не му отчисляват печалби, спец. съдилища бухалки, всяка една институция беше поставена под негово лично командване щ'о мълчахге всички вие ? Колко млади ни напуснаха безвъзвратно. Никой не скимтя, че държавата е превзета за изцяло частни интереси. Ако това е така, приветствам Румен Радев да я постави под такова положение. Единственият достоен политик от безкрайния преход.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари