Какво предлага първа класа в самолетите?

0

Водещите авиокомпании в света преосмислиха пътешестването в първа класа, предлагайки на клиентите си все повече лично пространство.

В последно време много от превозвачите обновиха своите услуги. Основна тенденция тук е уединеността. Авиокомпаниите отговарят на желанието на пътниците да доплатят за закрито купе с истинска врата.

Освен това все повече места първа класа вървят с отделни легла и места за сядане. Да не забравяме и за забавленията.

Singapore Airlines представи обновени кабини с подвижни врати в началото на ноември. Ключова особеност е разделението на леглото и креслото. Сега във всяка каюта има легло с дължина 193 км и въртящо се кожено кресло с широчина 53 см.

Компанията инвестира 850 млн. долара в новия си продукт.

Авиакомпанията Emirates презентира обновения си салон първа класа на 12 ноември, по време на Dubai Airshow 2017. Дизайнът на шестте „каюти“ е създаден в сътрудничество с Mercedes-Benz.

Всички са снабдени с подвижна врата, която напълно изолира пътниците от външния свят. Новото кресло се трансформира в почти 2-метрово легло и приема специално положение zero-gravity, както при космонавтите.

Близкоизточната авиокомпания Etihad Airways също предлага нова първа класа на борда на Airbus A380. Става дума за осем отделни закрити каюти с кресло и огромен диван, който се разтяга в легло.

При желание могат да бъдат обединени две каюти. Пътниците имат достъп до инвидуален минибар и система за развлечение на 81-сантиметров монитор.

Германският превозвач Lufthansa оперира предходното поколение кресла първа класа, справедливо залайки на факта, че комфортът не се изчерва с мястото, на което седим.

Поради това пътниците от първа класа имат специален персонал на борда и на летището, храна и напитки, възможност да се доберат до летището с лимузина, да прекарат времето преди полета на отделен терминал, който предлага бани, ресторант и магазин.

За пътниците на British Airways са предвидени закръглени каюти, познати от лайнери, като Boeing 787. Те са 14 на брой, като всяка има почти двуметрово легло, дисплей с диагонал 38 см и зареждане на устройства. На летището компанията предлага отделни зали за чакане със спа зони.

a Première - така се казва първа класа на борда на Air France. Каютите са 4 или 9 и наподобяват удобно кресло във всекидневна. То се разтяга и се получава двуметрово легло. Проблемът с уединеността е решена по френски – две огромни щори ви скриват от външния свят.

Нови масивни кресла се появиха на борда на новите 777 от началото на 2016 г. Пътниците получават отделна кабина с всичко необходимо за комфортен полет – разтегателен диван-легло, 81-инчов монитор, но няма врата.

Авиакомпанията Korean Air анонсира нови кресла за първа класа още през втората половина на 2015 г. Това са първите закрити каюти в Korean Air с подвижни врати.

Във всяка една от кабините има кресло-легло, 61-инчов дисплей, набор за път, индивидуално осветление, контакт. Може да се поръча европейско блюдо или такова от корейската кухня.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари