Какво е общото между ядрен учен и ученик на Далай Лама

0
100 диетични теории и практики
100 диетични теории и практики

В зала „Европа” на областната администрация в Добрич от 13 часа днес ще се проведе семинар на тема „Холистичното здраве и изкуството да живеем“. Ще гостуват Свами Омкарананда и добричлийката Мира, която е холистичният консултант и в момента живее в Манила, Филипините.

Свами Омкарананда е индийски монах и високообразован учител. Той е електронен инженер и ядрен учен, както и духовен водач, живял с най-великите просветени Хималайски учители на съвремието ни. Семинарът се провежда под егидата на областния управител д-р Маргарита Новоселска.

Свами Омкарананда,  или д-р Ашиш Дас, е роден в Индия. Израстнал е в ашрама на известната индийска светица Ма Анандамъи и е живял и учил с шест велики просветени гурута, включително негово светейшество Далай Лама. Завършил е електронно инженерство, притежава пет магистърски степени, както и докторантура по метафизика.

Професионалният му опит варира от ядрен учен в Индия до управител на Йеакул Йога Училище в Китай, преподавател в Катедрата по Съзнанието на Махарши Ведически Здравен Център в Швейцария и изследовател в Теософското Общество в Япония.

С препоръка на Далай Лама, Свамиджи посещава манастира на великия учител Лунг Чу в Тибет. Там решава да напусне работата си и да се посвети изцяло на живота в търсене на истината. Заживява сред великите Хималайски учители. По-късно, с благословията на гуру Калян Бабаджи, Свами Омкарананда започва да обикаля по света като пратеник на мира, за да вдъхновява и учи търсещите умове.

Той е първият индиец поканен в Мексиканския Сенат, за да изпрати послание на мира. На 21 юни тази година Свамиджи ще поведе 50 000 човека на йога практика по време на Международния Ден на Йогата в Мексико Сити.

Мирослава Маринова (Мира) работи като холистичен консултант с хора от целия свят, които искат да подобрят физическото и емоционалното си състояние, предприемайки постепенни положителни стъпки в храненето и начина си на живот.

Мира подхожда индивидуално към всеки, според спецификата на тялото и метаболизма му, кръвната група, географско положение, лайфстайл и др. Стилът й е базиран на над 100 диетични теории и практики, които е изучила в Institute for Integrative Nutrition, базиран в Ню Йорк, САЩ. Практикува под сертификат от American Association of Drugless.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари