Какво е библиомат?

2
Оказа се, че тази услуга много набира популярност
Оказа се, че тази услуга много набира популярност Видео: NOVA

Библиотеката във Варна "Пенчо Славейков" предлага иновативен начин за наемане на книги от читателите

Библиотеката във Варна "Пенчо Славейков" предлага иновативен начин за наемане на книги от читателите. Там освен по традиционният начин хората могат да се сдобият с любимата литература и чрез т.нар. библиомат, предава NOVA.

Заради големия интерес читателите в морската столица ще се сдобият в второ устройство.

Заявката на книга чрез библиомата става лесно. Нужен е само интернет и устройството, за влезеш в сайта на библиотеката.

“Всъщност това са едни клетки, които са извън сградата и в които ние оставяме книги, когато читателя ги поиска и си ги заяви по електронен път, като на всеки читател заявил книги по този начин, изпращаме индивидуален имейл с номера на клетката и с кода на клетката”, обясни Радка Калчева, директор на РБ "Пенчо Славейков" - Варна.

Пандемията дава идеята на регионалната библиотека във Варна, за да се ограничи контакта между хората. Но поради голям интерес се планира и изграждането на втори.

Оказа се, че тази услуга много бързо стана популярна, много бързо набра своите почитатели и потребители. Наложи се миналата година да направим анкета сред нашите читатели. Изпратихме писма на близо 4000 човека от тях се отзоваха около 500. В крайна сметка ние решихме да го разположим до една от нашите сгради. Така, че да бъде по-лесно на хората, които са в централната част да го ползват”, каза още Калчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари