80 нови книги обогатиха читалището в Караманово

1
Веднага след като книгите бяха обработени и записани в регистрите за по-голямата част от художествената литература се прояви интерес от читателите
Веднага след като книгите бяха обработени и записани в регистрите за по-голямата част от художествената литература се прояви интерес от читателите

С 80 нови книги се обогатиха фондовете на Народно читалище „Светлина“ в Караманово

Новото попълнение дойде по проект „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ като стойността е за 880 лева. Читалището за втора поредна година печели субсидия за закупуване на книги. По лавиците в библиотеката вече са разположени повече от 4500 издания като повечето от тях са излезли от печат пред последните няколко години.

„Новите книги са от различни направления – история, здраве, художествена литература. Постарахме са да удовлетворим интересите на читателската аудитория. Този път преобладават детските книги. И това е напълно закономерно, защото по-голямата част от читателите са деца и ученици до 18-годишна възраст“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова. По нейните думи интересът към четенето на книги в условията на епидемична обстановка се е увеличил няколко пъти. При заемането на книги се спазват всички предпазни мерки. Читателите заявяват предпочитаното заглавие по телефона, след това служител на читалището доставя книгата до дома. Върнатите книги се дезинфекцират и задължително престояват под карантина най-малко 72 часа.

Веднага след като книгите бяха обработени и записани в регистрите за по-голямата част от художествената литература се прояви интерес от читателите. Четящите в Караманово не са предимно хора на пенсионна възраст. Сред любителите на писаното слово има и много млади хора, които четат книгите, по които са заснети телевизионни сериали.

Още две читалища от община Ценово – в Долна Студена и Беляново спечелиха проекти по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ за закупуване на книги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари