За какво да внимаваме при онлайн пазаруването на книги

0
Освен предимства, обаче, пазаруването в интернет крие и рискове. За да се хабят по-малко нерви, от асоциация "Активни потребители" съветват хората първо да сравняват продуктите
Освен предимства, обаче, пазаруването в интернет крие и рискове. За да се хабят по-малко нерви, от асоциация "Активни потребители" съветват хората първо да сравняват продуктите Видео: БНТ

Затварянето на моловете и животът по време на пандемия принуждава все повече хора да пазаруват онлайн. Расте броят на тези, които за първи път се престрашават да опитат този вид търговия. Най-често потребителите се оплакват от проблеми с доставката, сигнализират от асоциация "Активни потребители" пред БНТ

Все повече хора купуват и книги от интернет. Да подариш смисъл на някого. Това може би е най-добрият начин да му покажеш колко ценен е за теб.

Виктория Бисерова, издател и създател на инициативата:" Купи една книга, подари я за Коледа е нашият призив на всички издатели и книготърговци, голямото семейство на книгата. Подарък с послание."

Людмила Еленкова,представител на голяма столична книжарница: "Служи като наистина емоционален отдушник. Това е един алтернативен свят, в който се чувстваш по-сигурен и по-добър, по-различен."

Виктория Бисерова, издател и създател на инициативата: "И можем да се откъснем от тревжоните мисли, можем да научим много неща - можем да пътуваме с книгите, може да се запознаем с нови герои. Тази библиотерапия, която можем да си направим, наистина е важна."

Оказва се пандемията е променила и профила на читателя.

Людмила Еленкова, представител на голяма столична книжарница: "Вече не идват хора, които просто се разхождат в книжарницата и търсят място, в което да убият времето или да видят нещо ново, идват хора, които наистина запълват една емоционална празнина."

И през пролетта, и сега в книжарниците поръчките онлайн не спират.

Виктория Бисерова, издател и създател на инициативата: "Генерално извън периодите, в които държавата е изцяло или частично затворена, продаваме повече в магазина, тъй като посещението в книжарница то си е ритуал. През декември всяка поръчка, която получим онлайн, преди празници ще опаковаме безплатно от нас, това правим за нашите клиенти."

Освен предимства, обаче, пазаруването в интернет крие и рискове. За да се хабят по-малко нерви, от асоциация "Активни потребители" съветват хората първо да сравняват продуктите.

Богомил Николов, председател на асоциация "Активни потребители": "Винаги сме съветвали хората да следват народната мъдрост "10 пъти мери, един път режи". Голямата грешка на много хора е, че като видят нещо бомбастично нещо много намалено, така добре звучащо, веднага бързат да го купят. Впоследствие се оказва всъщност, че така са намерили кукичка."

От "Активни потребители" напомнят още на тези, които нямат натрупан опит в интернет търговията, да се допитват до по-опитните и едва тогава да пазаруват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари