Как да намерите правилните авточасти за вашия автомобил?

1
Експертите препоръчват употребата на оригинални авточасти, когато отговарят за безопасността на превозното средство
Експертите препоръчват употребата на оригинални авточасти, когато отговарят за безопасността на превозното средство

Експертите препоръчват употребата на оригинални авточасти, когато отговарят за безопасността на превозното средство

Всеки автомобил, рано или късно, без значение дали е стар или нов, се нуждае от замяна на износени авточасти. За целта е важно да намерите подходящите за модела и марката кола. Кои са важните особености в тази посока и отделните видове?

Какви резервни авточасти има на пазара?

Компонентите за автомобили са разделени основно на два вида: оригинални и неоригинални. Първите са с марката на производителя. Тоест, те са произведени във фабриките на самата компания или чрез производствените мощности на нейните партньори. В повечето случаи се среща вторият вариант. За целта, производителят прави поръчка за производството на няколко партиди, една част от които се използват за сглобяването на превозното средство, а другите се пускат на пазара под собствения бранд като резервни. Тези се считат за оригинални и са с гаранция.

За подобни видове се смятат и пуснатите от самия партньор, но под собствената марка. Те са с идентично качество, напълно съвпадат както по размери, така и по технически характеристики, но са по-евтини.

Неоригиналните авточасти са тези, които се произвеждат от фирми, нямащи нищо общо с производителя на автомобила. Съответният компонент се разглобява на съставните му части и се копират едно към едно. За да са по-бюджетни и достъпни за клиентите, изработват се от нискокачествени сплави и материали, а понякога се наблюдават и разминавания както в размерите, така и в техническите характеристики.

Оригинални или неоригинални?

Експертите препоръчват употребата на оригинални авточасти в случаите, когато отговарят за безопасността на превозното средство и неговото управление. Изберете оригинали, когато смяната е трудна и изисква много време и в случаите при силно натоварване.

Когато възнамерявате да правите смяната самостоятелно и имате достатъчно свободно време за това, можете да използвате и имитациите. Хората също прибягват до тях и когато повредата настъпи в неподходящ момент, в който липсват средства за качествени авточасти.

Кои са стъпките за правилен избор на авточасти?

Поради голямото разнообразие от автомобилни компоненти, потребителите се объркват при избора. Ето някои стъпки в тази посока:

  • по VIN код на автомобила – производителят присвоява специален уникален идентификационен код, чрез който се прави справка за превозното средство и свързаните с него части. Нарича се още номер на рама и е 17-символен;

  • чрез сравнение – най-често използваният вариант е свалянето на повредения компонент и неговото сравнение с новия;

  • чрез специалните филтри в сайта – в онлайн магазините и каталога вече има филтри, изискващи посочване на марката, модела и годината на производство, бензин или дизел е двигателя и друга информация, чрез която системата предлага подходящи варианти за избор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари