Как бързо да свалим високото кръвно?

1
Трябва ви обикновена химикалка, за да получите почти незабавен резултат
Трябва ви обикновена химикалка, за да получите почти незабавен резултат

Трябва ви обикновена химикалка, за да получите почти незабавен резултат

Няма нужда да продължавате да гледате на високото кръвно налягане като на нещо непреодолимо без лекарства. Трябва ви обикновена химикалка, за да получите почти незабавен резултат, който ще ви даде достатъчно време, докато отидете на доктор, ако е необходимо.

Въпреки всеобщото твърдение високото кръвно налягане може да не е толкова лесно забележимо. Лекарите дори го наричат „мълчалив убиец“, защото последствията са много сериозни, но проблемът се развива бавно с течение на времето. Неговите симптоми са общи за много други състояния и е много възможно просто да го пропуснете.

Внезапните скокове в кръвното налягане увеличават налягането в главата, причинявайки много рязко главоболие, което лекарите наричат „хипертонична криза”. Рязкото покачване често причинява кръвотечение от носа.

Експертите смятат, че високото кръвно налягане може да увреди кръвоносните съдове в ретината, което да причини кръвоизливи и потенциални проблеми със зрението.

Ако усещате ударите на сърцето в ушите и в гърдите си след сериозна тренировка, това е нормално. Но ако тези симптоми се появят внезапно и необяснимо, е по-добре да премерите кръвното си.

Последиците от нелекуваната хипертония са много сериозни и може да доведат до инсулт, сърдечна недостатъчност и деменция.

Безотказният начин за понижаване на кръвното налягане за нула време

Точката на натиск, която намалява кръвното налягане, се намира на върха на средния пръст и на двете ръце, пише 24 часа. Натиснете върху нея с химикалка и задръжте поне една минута, за да понижите кръвното си налягане и да получите облекчение. Имайте предвид, че това не е лекарство за хронично високо кръвно налягане, а по-скоро е първа помощ, когато нямате налични лекарства.

Друга точка на натиск, която може да намали нивата на кръвното ви налягане, се намира върху двете стъпала. Плъзнете пръст по линията между палеца и показалеца на крака. Точката се намира във вдлъбнатината точно преди пръстът да стигне до костта. Натиснете силно за 3 секунди, след това отхлабете натиска за 5 секунди. Правете това в продължение на 2 минути, след това повторете и върху другия крак.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари