Столтенберг: НАТО ще засили натиска над Русия

1
"Отказът на Китай да осъди операцията на Русия в Украйна е предизвикателство за НАТО", каза Столтенберг
"Отказът на Китай да осъди операцията на Русия в Украйна е предизвикателство за НАТО", каза Столтенберг Снимка: БГНЕС / Архив

"НАТО ще засили сътрудничеството си с държавите от Азиатско-тихоокеанския регион и ще разшири подкрепата си за Украйна, Грузия и Босна и Херцеговина"

Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предаде БГНЕС

„Съюзниците се съгласиха, че е необходимо да се помогне на страните партньори на Алианса, между които Грузия и Босна и Херцеговина, да укрепят своите отбранителни способности, за да гарантират способността си да се защитават“, каза генералният секретар на НАТО.

Той уточни, че помощ на Грузия ще бъде предоставена в области като ситуационна осведоменост, комуникационна сигурност и киберпространство. За Босна и Херцеговина, според генералния секретар на НАТО, ще бъде разработен пакет за подкрепа, който ще засили отбранителния потенциал на страната.

„Страните от НАТО се споразумяха да продължат да засилват натиска върху Русия“, каза той след срещата на Алианса, като допълни, че отказът на Китай да осъди операцията на Русия в Украйна е предизвикателство за НАТО.

"Виждаме нежеланието на Китай да осъди руската агресия. Това е сериозно предизвикателство за всички нас, ние ще се сплотим, за да защитим нашите ценности", каза той.

НАТО снабдява Украйна с широк спектър от оръжия, без да ги разделя на отбранителни и нападателни, каза още генералният секретар.

„Всички военни престъпления в Украйна трябва да бъдат разследвани“, заяви генералният секретар на НАТО, запитан за убийството на руски военнопленници.

Той заяви, че не знае нищо за убийството на руски военнопленници в Украйна и "не може да коментира конкретно този инцидент". 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари