Израел започна да ваксинира срещу COVID-19 с трета доза

0
Еврейската държава започна да поставя трета доза от ваксините срещу коронавируса на хора със слаба имунна система
Еврейската държава започна да поставя трета доза от ваксините срещу коронавируса на хора със слаба имунна система

Израел започна да поставя трета доза от ваксините срещу коронавируса на хора със слаба имунна система

Това става на фона на ръст на случаите на COVID-19, свързани с разпространението на силно заразния вариант Делта, предаде Франс прес.

Еврейската държава беше една от първите в света, които в средата на декември поставиха началото на голяма кампания за ваксинация. Страната сключи договор с компанията Pfizer, която я снабди бързо с милиони дози от ваксината си в замяна на данни за ефекта от нея. Тази кампания позволи да се поставят две дози от ваксината на над 55 процента от населението.

При най-възрастните хора напълно ваксинираните са дори 85 процента. Всичко това доведе до отваряне на кафенетата, баровете и магазините, а броят на новозаразените спадна от 10 хиляди на под 100 на ден. Но в последните седмици броят на случаите тръгна нагоре на фона на разпространението на варианта Делта на вируса. Властите върнаха някои ограничения, като например носенето на маски на затворени обществени места.

Министерството на здравеопазването обяви, че разрешава поставянето на трета доза от ваксината на Pfizer/BioNTech на някои хора със особено уязвима имунна система и която не реагира достатъчно добре на поставените досега две дози.

"Има все повече доказателства, че пациентите с имуносупресия не развиват достатъчно задоволително ниво на антитела след двете дози от ваксините срещу коронавируса. Някои могат да развият тези антитела след третата доза", се казва в съобщение на министерството на здравеопазването.

Първите трети дози бяха поставени в болницата Шеба в Тел Авив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари