Изпращат големия русенски актьор Георги Стефанов

0
Поклонението ще бъде на 3 май от 11:30 часа в Русенския театър
Поклонението ще бъде на 3 май от 11:30 часа в Русенския театър

Поклонението пред големия русенски актьор Георги Стефанов ще бъде на 3 май от 11:30 часа във фоайето на Голямата зала на театъра. От 13:00 часа ще бъде и самото погребение.

Изтъкнатият актьор Георги Стефанов почина внезапно вчера на 76-годишна възраст.

"Напусна ни ярка творческа личност, която близо 35 години изграждаше забележителни роли на русенска сцена. С тях Георги Стефанов се вля в плеядата на талантливи артисти на Русенския театър, които от 60-те години насам творяха най-легендарните му спектакли", отбелязват неговите колеги и приятели от Драматичен театър „Сава Огнянов", които го описват като майстор както на остро драматичния, така и на остро комедийния персонаж.

"Беше роден да бъде актьор, да излъчва от нея силни послания.Затова и зрителите му се отплащаха с обич и признателност към изкуството му", споделят още от театъра.

Георги Стефанов участваше активно и в културния живот на града, а в периода 1990 -1992 г. като директор на Русенския театър даде своя принос за неговото художествено израстване и съвременно присъствие в театралния живот на страната.

„Със смъртта на актьора Георги Стефанов Русенският театър и българското театрално изкуство губят един забележителен творец, който беше пример за високо професионално майсторство и гражданска позиция в театъра и в живота", споделиха още от културния институт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари