Изплащането на дивидентите ще става само по банков път

3
Целта е да се ограничи сивата икономика, обоснова се Асен Василев
Целта е да се ограничи сивата икономика, обоснова се Асен Василев Снимка: Фейсбук

Целта е да се ограничи сивата икономика, обоснова се Асен Василев

Изплащането на дивидентите ще става единствено по банков път, за да се ограничи сивата икономика, обяви министърът на финансите Асен Василев пред социалните партньори, предаде БНР.

"Знаете, че основният начин на некоректните фирми за изплащане на заплати в плик е собственикът да тегли дивидент на каса, което никъде не е отчетено като операция и съответно после този дивидент на каса след това се раздава на работниците".

Ако една фирма е неизряден платец към държавата, няма да получава плащания от нея, каза Василев. Той напомни, че в момента тази практика се прилага при възстановяване на плащания от НАП и „Митниците“, но с промените в проектобюджета ще се разшири и за всички видове плащания от държавата, включително и по европрограмите:

"Т.е., ако една фирма е неизряден платец към бюджета, тя няма как да получава обратно каквито и да е средства, които вървят през бюджета или през различните програми за подпомагане".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    тоди
    Абсолютен лобизъм, винаги може да се даде под масата и го-знаете много добре....ще я преборите вие сивата.....
  • 1
    1
    ...
    100% платено лоби в полза на банковата система. Въпреки колосалните печалби сега ще строшат куп рекорди по приходи. Педерастът здраво заработва комисиони че му е последния финансов пазарлък в живота.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари