КНСБ: Увеличението на заплатите се отлага

1
Липсват пари от бюджета за увеличение на заплатите у нас, каза Пламен Димитров
Липсват пари от бюджета за увеличение на заплатите у нас, каза Пламен Димитров Видео: NOVA

Липсват пари от бюджета за увеличение на заплатите у нас, каза Пламен Димитров

На хазната ѝ трябва допълнително милиард, за да постигнем 10-12-процентното увеличение на средната заплата, за което говорим. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA президентът на КНСБ Пламен Дмиитров.

„Това, че Асен Василев се хвали, че с милиард и 400 милиона вдига парите за заплати, е фалшива новина, защото половината идват от увеличението, което беше направено преди няколко месеца. Изплащането на годишна база изяжда половината от това увеличение. Този бюджет е напрегнат. Ако той бъде изпълнен в този вид, с леко прекрояване – да намалим капиталовите разходи и да дадем пари за заплати, така че да поддържаме доходите близки до инфлацията, смятам, че ще бъде добър бюджет, каза още Димитров.

Според него липсват и средства за енергийните разходи. „Притесняват ме двата милиарда, които са заложени като приходи от таксата върху газа. Ако „Газпром” откаже да плаща, ще имаме сериозен проблем”, заключи президентът на КНСБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари