Изписаха Михайло - първото бебе на украинска бежанка, родено у нас

0
Още по-щастлив край на историята донесе бесарабски българин, който дари апартамент в Приморско на новороденото
Още по-щастлив край на историята донесе бесарабски българин, който дари апартамент в Приморско на новороденото Снимка: БГНЕС

От болница в Бургас изписаха първото бебе, родено от украинска бежанка у нас 

Малкият Михайло се ражда преждевременно. Майка му Олена успява да избяга от обсадения Киев бременна, заедно с другите си две деца.

Малкият Михайло се ражда на 3 март, две седмици преди термина. Майка му Олена тръгва от Киев още на 24 февруари, когато започват военните действия.

В 6 часа реших да тръгна към моите познати в Приморско. Тръгнах с колата заедно с двете ми деца, бързо се организирах. Три дена пътувах без да спра, преминах шест граници“, каза тя, предава БНР

Само след няколко дена на бял свят идва и третото ѝ дете, в частна болница в Бургас. По професия Олена е счетоводител. Днес навършва 40 години и мечтае за бъдещето:

Вярвам, че в най-скоро време ще свърши войната и ще се върна в Украйна. Чакам този момент и вярвам в украинската армия, че ще победи руската. Осъзнавам, че като се върнем, ще трябват много усилия да работят, защото всичко е разрушено. Това е единствената ми надежда, че ще свърши всичко скоро и ще се върнем

Съпругът ѝ е еколог, но е мобилизиран и остава в Киев. Днес с букет в болницата я посрещна 16-годишната ѝ дъщеря Нина. Има и по-малък син – Коля. Подкрепа ѝ оказва Ваня Андонова от Приморско, която също дойде на изписването.

Още по-щастлив край на историята донесе бесарабски българин, който дари апартамент в Приморско на новороденото. Той живее в Сливен и се занимава с бизнес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Да е жив и здрав, Мишо!
    Дано да не му се налага да воюва на малкото бургаско казаче! Да расте в мир!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари