Изложба "Дипломация през сърцата на два народа" откриват в Русе

0
110 години от установяването на дипломатическите взаимоотношения между България и Испания ще бъдат показани в изложба
110 години от установяването на дипломатическите взаимоотношения между България и Испания ще бъдат показани в изложба

110 години от установяването на дипломатическите взаимоотношения между България и Испания ще бъдат показани в изложба

Експозицията е разположена във фоайето на Доходното здание. "Дипломация през сърцата на два народа" ще бъде открита на 16 май /понеделник/ в 12:30 ч. от кмета на Русе Пенчо Милков и посланика на Испания в България Н. Пр. Алехандро Мата, съобщиха от общината.

Изложбата обхваща историята от откриването на съответните дипломатически легации и почетни консулства, подписването на търговско-икономически споразумения между страните до установяване на официални политически и дипломатически отношения. Включени са важни моменти, довели до трайните двустранни отношения, които се основат на взаимната принадлежност към европейските институции. Изложбата показва как социалните, човешки, културни и емоционални свързаности, датират още преди официалното установяване на приятелството между двете държави. Вижда се как литературата, езикът и другите изразни средства на писатели, художници, преводачи и преподаватели - български и испански - са послужили като проводник за взаимния интерес към историята и културата на двете страни.

Експозицията включва 25 снимки и ще остане за разглеждане от посетители във фоайето на Доходното здание в продължение на две седмици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари