Изгониха пациент от интензивното

0
Жената е в тежко състояние след сърдечна операция
Жената е в тежко състояние след сърдечна операция Видео: Нова телевизия

Жена в тежко състояние след сърдечна операция е била изгонена от Интензивния сектор на Кардиологичното отделение в Бургаската болница.

Сигнал за това подаде синът на пациентката, която дълги години била старша сестра в болницата.

В средата на ноември майката на Климентин е оперирана от сърце в частна болница. В понеделник жената се почувствала зле и се наложило да постъпи в държавната болница, тъй като в частната нямало необходимата апаратура. Постъпила в болницата, в която работила 36 години като медицинска сестра, предава Нова телевизия.

„На 28-и срещу 29-и, този д-р Читаков е отишъл в интензивния сектор и е видял майка ми, че лежи там и в 6:40 часа й е заявил направо, че я мрази”, разказва Климентин Милчев-синът на пациентката.

По думите на Климентин, докторът не прегледал майка му. Снощи лекарят бил нощна смяна, а майка му сама в интензивния сектор на кардиологичното отделение.

„Той заявил на санитарките и сестрите да й събират багажа и да я местят от отделението, при което сестрите са скочили, за което им изказвам благодарност и са му казали: „Докторе, тя е прясно оперирана, как можем да я изключим от апарат. Нямаме право това да го направим”. А той им отвърнал, че не го интересува” добавя Климентин Милчев.

Според Климентин отношението на кардиолога не е прецедент.

С д-р Михаил Читаков не успяхме да се свържем, въпреки опитите ни. От болницата обаче признават за инцидента снощи.

„Назначена е проверка по случая и е изискано становището на юристите за налагане на наказание на лекаря, който е визиран в жалбата. Имало е и други сигнали срещу него, имало е и други наказания и становището на болницата е, че такова поведение е недопустимо”, коментира Юлия Андреева, говорител на УМБАЛ - Бургас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук