Иван Гешев: Правителството постави украинския интерес пред българския

2
Правителството спечели време за себе си, но продаде България
Правителството спечели време за себе си, но продаде България Снимка: Facebook

Правителството спечели време за себе си, но продаде България

Бившият главен прокурор Иван Гешев остро критикува правителството за подписаното вчера "меморандум" със селскостопанските производители. В публикация в социалните мрежи Гешев твърди, че документът не е в интерес на българите и нашето селско стопанство.

"По същество не е договорено нищо, което е в интерес на българите и нашето селско стопанство", пише Гешев. "Има замитане на проблемите под килима, докато реалните решения се отлагат за неопределено време. По никакъв начин няма да бъдат решени проблемите на българските фермери, но за сметка на това се отварят широко вратите на българския пазар за украинската селскостопанска продукция."

Гешев отбелязва, че в документа доминира думичката "ще". Липсват обаче два задължителни за всеки договор реквизита - ясни параметри и срокове за изпълнение на договореното. В този смисъл подписаното е изцяло пожелателно.

"Накратко - правителството отново отказа да защити интереса на българските производители", пише Гешев. "То можеше да удължи забраната за внос от Украйна, докато договори начина, по който трябва да се осъществява той. Така постъпиха Полша, Унгария и Словакия. А вече и Румъния."

"Какво направиха Денков и тези, които го управляват? Точно обратното - поставиха украинския интерес пред българския", продължава Гешев. "Първо разрешиха вноса, а чак след това ще търсят договорка за параметрите по него."

"Така правителството спечели време за себе си, но продаде България", заключава Гешев. "Да се молим, ако настъпи продоволствена криза, още да имаме селско стопанство."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Заблуден
    Истината е, че руснаците ни ненавиждат като народ откакто сме им дали кирилицата. До скоро не мислех, че това важи и за украинците. Оказа се обаче, че съм бил в дълбока заблуда и всъщност украинците не само ни ненавиждат ами и си позволяват да отправят обидни коментари по въпроси касаещи историята ни с Турция. В крайна сметка се оказа (поне в моите очи), че украинците са едни лицемери, които при всеки удобен случай удрят в гръб помагащите им. И тук даже не става въпрос за делата които Украйна е завела срещу подкрепящата ги Полша.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари