Иван Демерджиев: Задържаните за убийството на полицая не са каналджии

2
Вътрешният министър определи стрелбата срещу българския граничен патрул край Елхово като „изродщина”
Вътрешният министър определи стрелбата срещу българския граничен патрул край Елхово като „изродщина” Видео: NOVA

Вътрешният министър определи стрелбата срещу българския граничен патрул край Елхово като „изродщина”

Двамата задържани за убийството на полицай Петър Бъчваров край Елхово се занимават с престъпна дейност, но тя не е каналджийство, нито трафик на дрога. Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев след поклонението пред загиналия в родния му град. Покойният униформен бе награден посмъртно с почетен знак на МВР трета степен, информира NOVA.

Демерджиев потвърди, че арестуваните са братя. „Не са искали да минат през браздата, чакали са други свои жертви”, каза още министърът. Но не даде повече подробности, тъй като те все още са следствена тайна. Такава били и мотивите за действията на нападателите, макар че те вече били почти напълно изяснени.

"Двамата са се занимавали с престъпна дейност. Извършвали са престъпления по отношение на мигранти и в един момент са решили, че някой им пречи на това. А гилзите, намерени на българска територия, са от автомата, с който е отвърнал оцелелият при стрелбата наш военнослужещ", каза още Демерджиев.

Дали задържаните за убийството, което министърът определи като "изродщина", ще бъдат екстрадирани у нас, зависи от турските власти. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари