Петър Тодоров: Убитият полицай е застрелян през оградата на границата

0
Сержант Петър Бъчваров е имал 8 години опит в системата на МВР, заяви вътрешният министър
Сержант Петър Бъчваров е имал 8 години опит в системата на МВР, заяви вътрешният министър Видео: NOVA

Граничният наряд се е натъкнал на срез на ограждението

Полицаят, загинал при границата край село Голям Дервент е прострелян през оградата с един изстрел от турска страна. Това каза главният секретар на МВР Петър Тодоров, предаде NOVA.

Сержант Петър Бъчваров и служител на МО са на смяна във фаталната нощ. Те се натъкват на срез на оградата. Слизайки от служебната кола полицаят насочва фенера към оградата. Веднага последва изстрел от съседната територия - Република Турция. Той е убит с първия изстрел. Служителят на МО успява да се скрие зад колата. По него започва стрелба. Той отвръща със служебното си оръжие. По негови думи по него са произведени 10-15 изстрела. Той остава невредим. Групата, произвела изстрелите, се оттегля към вътрешността на Турция. Осъществен е контакт с турските власти. Предприети са действия по установяване на извършителите, обясни комисар Тодоров.

"Доведена е жандармерия и разследващи, много екипи работят. Имам уверението на турските власти, че тези хора ще бъдат намерени и изправени пред закона", каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. "Тези момчета всеки ден с телата си спират този мигрантски натиск. Всеки ден оградата се кърпи и поддържа от екипите. Става въпрос за изключителна агресия", добави той. 

Ще отговорим с необходимата сила на тази агресия. Ще бъдем безкомпромисни към всеки, който създава опасност за живота и здравето на служителите ни по границата”, заяви Демерджиев.

Днес Демерджиев ще проведе разговор с турския министър на вътрешните работи. “Ще изисквам турската страна да разбие каналджийските мрежи, както ние. Поискал съм същото от ”Европол” и от ЕК. Докато тези каналджийски мрежи не бъдат разбити изцяло, това ще се случва не само с наши служители, а и с чужди”, категоричен бе той. 

Той определи инцидента като "гнусна проява на човек, който ще бъде издиран и наказан от закона, ще бъде съден в Турция, като бъде заловен".

Той обясни, че би било трудно на граничните служители да работят с бронежилетки. "В този случай изстрелът е бил в главата на служителя, така че бронежилетка няма да помогне", допълни той.  

Демерджиев обясни, че видеонаблюдението в района не е било от помощ през нощта, защото по това време на денонощието камерите хващат само силуети.

Вътрешният министър бе категоричен, че кадрови промени не са нужни. "Няма повод за кадрови промени. Това, че някой изрод е решил да стреля през границата, не означава, че трябват кадрови промени. Не можем да ги правим всеки ден", заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    niki
    Минирайте границата и да се стреля не търсят майната си там тия убийци има пунктове който е свестен ,а Валерко оня пумияр къде е дето гушна парите за великата стена крадеца долен ,някой ще му потърсили отговорност на тоя цървул
  • 2
    3
    😎😎😎🙂
    На приказки много сте смели Ноо жалко за младия мъж
  • 13
    2
    Гост
    Много неточно изказване: “Той обясни, че би било трудно на граничните служители да работят с бронежилетки.” Би било трудно на граничните полицаи да работят с НАЛИЧНИТЕ бронежилетки, които са остарели и като концепция, и като изпълнение и са в един “унифициран” размер за всички. Има леки и удобно жилетки, предвидени за носене под униформата, в различни размери от С до ХЛ, съответно в мъжка и дамска номерация, които почти ме се усещат, камо ли да пречат на изпълнението на ежедневните задачи. Въпросът тук е ЗАЩО нашата полиция не в оборудвана с адекватни на заплахата лични предпазни средства.
  • 17
    1
    R.I.P.
    Това като двете полицайчета, дето ги утрепа автобуса с мигранти. Този граничен полицай също се е поставил в опасност излизайки от автомобила и насочвайки фенер към срязаната ограда. Жалко за човека! Системата е виновна, че залага на жива сила вместо на техника за нощно виждане и дронове!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари