Четирима полицаи загинаха за последните 12 месеца заради мигрантския натиск

0
Елхово, Бургас, Казичене - полицаи губят живота си в опит да пресекат пътя на нелегални мигранти
Елхово, Бургас, Казичене - полицаи губят живота си в опит да пресекат пътя на нелегални мигранти

Елхово, Бургас, Казичене - полицаи губят живота си в опит да пресекат пътя на нелегални мигранти

Няколко тежки инцидента с превоз на нелегални мигранти белязаха последната година. В края на август 2022 година в Бургас двама полицаи загинаха след като автобус, превозващ мигранти удари патрулен автомобил, който се опита да го спре. След този случай беше назначена проверка на вътрешното министерство, която показа, че 16 служители на МВР са извършили нарушения. След този случай вътрешният министър обяви война на каналджиите, предава NOVA.

"Днес т.н. каналджии обявиха война на българската държава. Българската държава ще отговори с цялата си мощ на това предизвикателство. Ще направим всичко възможно да не се повтаря този инцидент", каза Иван Демерджиев.

За съжаление инцидентите не спряха. При друг инцидент на 22 ноември след удар с микробус, превозващ мигранти, беше ударена полицейска патрулка на входа на София край Казичене. след сблъсъка 51-годишният служител на реда получи тежка черепно-мозъчна травма и по-късно почина. При инцидента пострадаха и 10 от мигрантите, които бяха прегледани в софийски болници.

Серията със загинали служители на реда допълва и случаят с убийството на български граничен полицай край Елхово. Изстрелите бяха произведени от турска територия. Обвинени за смъртта на сержант Петър Бъчваров са двама турски овчари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари