Иван Белчев отправи въпрос за полицейското присъствие във влаковете

6
Питането е отправено към министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков
Питането е отправено към министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков Снимка: БГНЕС / архив

Питането е отправено към министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков

Депутатът от Русе Иван Белчев, който редовно пътува с влак до София, изрази тревога за безопасността на служителите на БДЖ и пътниците, след като стана свидетел на множество инциденти в последните седмици.

Белчев описва ситуации, в които пътници без билети отказват да платят, ескалирайки във вербална, а понякога и физическа агресия към кондукторите. Той споменава и случаи на пътници под влияние на алкохол или наркотици, които нарушават спокойствието на другите пътници.

В миналото полицейско присъствие е било задължително в БДЖ влаковете, но Белчев не е забелязал такива служители в последно време.

Предвид нарастващия брой инциденти, депутатът отправя официално запитване към министъра на транспорта.

Г-н Белчев иска писмен отговор на следния въпрос: Планирате ли да се свържете с МВР, за да можете да осигурите безопасна работна среда за служителите на БДЖ и спокойствие на пътуващите и в какъв срок ще се случи това?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    Балетиста
    - Ленчето да вземе да впише в Търговския регистър - тя знае как! - прехвърляне на собствеността на всички медии, които публикуват за "Коралгейт" към Татко Петко. За да овладеете напълно дискурса. - Ти си направи една тръбичка от пластмасова химикалка и сложи в джоба шепа ориз. Скрий се зад онзи фикус, който ползвате от ППДБ като укритие, за подслушване на Бойко. Оттам издебни Пеевски и го обстреляй с ориз. - Намери пудела и го насъскай да лае по Бойко. После му изскочи внезапно иззад фикуса и му кажи, че няма да му проговориш, докато не позволи на Ники пак да пътува. - Кажи на Пияната тояга да си порка кротко и да не бие журналисти по време на кампанията. Има време и за бой, но не сега. - Свържи се с Паскал, кажи му да не се притеснява и му обещай, че всичко ще се върне по старому като си сложите ваш главен прокурор, ваши шефове на служби и на МВР. Увери го, че ще довършите реформите. Така се прави, Найо!", написа Цеков във Фейсбук.
  • 2
    12
    Дядо Петко
    въпреки елементарните опити за пилитика, няма да имаш нов мандат.... свиквай... ППДъеба са в миналото
  • 4
    11
    Нямам думи
    Ей умници транспортна полиция няма от около 10 години, защото ги съкратиха. Нали ревахте, че полицията била много, е на съкратиха я, сега пък ревете къде били. Няма угодия на този изтръпнал от чалга и парцуца народ. Всяка година бил намалявал, демографска криза имало. Нека да има да се свършва и да изчезва това озлобено и завистливо племе, на никого няма да липсва. Казвам го с тъга, защото и аз съм българин, но не мога да си затворя очите за истината, че народа е злобен, завистлив и вечно недоволен.
  • 7
    10
    БДЖ
    Нормално е да има въоръжена охрана във влаковете по линията Русе-София . По тази линия пътуват всякакви - от нормални пътници до диваци. Нали не е по добре самите пътници да се саморазправят със разните откачалки !?! Не че не е възможно но сме цивилизована държава , а не Хаити например.
  • 1
    9
    до 8
    Как секретар на МВР, бе! Що го подценяваш! Направо секретарКA на МВР да го направим!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари