Ивайло Мирчев: През 2024 година започва работа по 5 магистрали едновременно

0
Бюджет 2024 е най-добрият бюджет в последните 15 години
Бюджет 2024 е най-добрият бюджет в последните 15 години Снимка: Ивайло Мирчев / Facebook

Бюджет 2024 е най-добрият бюджет в последните 15 години

Въпреки всички забележки бюджет 2024 г. е най-добрият бюджет в последните 15 години, смята депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев.

"На мен ми се искаше да е по-десен, с много по-голям акцент върху развитието на бизнеса, предприемачеството и по-реформаторски", заявява той във Facebook профила си.

Той посочва няколко акцента от него. По думите му пенсиите са почти удвоени с последните два бюджета, през 2024 г. ще нараснат с нови 11%; бюджетът с най-голямата капиталова програма, а през 2024 г. започва работа по 5 магистрали едновременно ("Европа", "Струма", Русе - В. Търново, "Хемус", Видин - Ботевград).

Според Мирчев в този бюджет е заложена социална политика, която подпомага само бедните. Завършва се база данни с доходите на хората, така че подпомагането да е насочено към хората, които са наистина в нужда, а не собственик на басейн с подгряване зимата да получава 20-30 пъти повече субсидия за ел. ток, в сравнение със собственик на двустаен апартамент, допълни той.

"Овладян бюджетен дефицит - 3%, след като преди месеци служебното правителство предложи дефицит от 6,4% и се говореше за фалит на държавата", заявява той.

"Капиталовата програма е прозрачна, като са включени конкретни проекти, за разлика от управленията на ГЕРБ, когато имаше само обща сума", посочва още той.

"В допълнение - на финала сме по отношение на Шенген, еврозоната и промените в Конституцията, каквито бяха и заявките ни в началото и причината да подкрепим този кабинет", изтъква още Мирчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    Бай Колю
    ХАХХАХАХХА И един мармот увива шоколада в станиол ;-)))
  • 5
    3
    daskal
    Оххх... Пак ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ....
  • 6
    2
    Балък (риба тур.)
    Голям залък Лапни, голяма Дума не казвай! Поредният политик, който ни взема за шарани :). Как не го попитаха - откъде ще вземат машини, работници, материали,....., или нещата ще се сведат до предпроектни проучвания - жълто, зелено, червено и т.н. трасе. Да припомним, че паралелен мост през Дунава още търсят къде да бъде. Не знаят началото и края на скоростния път или магистрала до В. Търново, който ще стига до тунела по "Шипка", но и това не знаят къде ще бъде.
  • 5
    1
    Sтанко
    От коя поляна те намериха и тебе, та стана политик? Дават ти да говориш, ама нищо интересно не казваш, защото си гола вода от всякъде!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари