Ивайло Мирчев: Заедно с ГЕРБ и ДПС вървим в една посока

0
Заедно с тях постигаме част от целите, които сме си поставяли, каза депутатът от ПП-ДБ
Заедно с тях постигаме част от целите, които сме си поставяли, каза депутатът от ПП-ДБ Снимка: Facebook

Заедно с тях постигаме част от целите, които сме си поставяли, каза депутатът от ПП-ДБ

От самото начало сме да се спре дерогацията. Дерогация имаше, тъй като е трудно за рафинерията да разчита на друг тип петрол и първо да се преустрои. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев по повод внесеното от Делян Добрев от ГЕРБ искането за отмяна на дерогацията на "Лукойл" в тридневен срок.

Особеността е, че когато бяха наложени санкциите, себестойността на руския петрол спадна рязко. Целта беше приходите от продажбите на тези горива да отиват в бюджета или в цените на, но това не се случи. Малко след като беше договорена дерогацията кабинетът "Петков" падна и никой от служебното правителство не направи план как приходите да влязат в българския бюджет и да се отразят в спадане на цените на горивата. Става въпрос за няколко милиарда лева за година и половина, заяви Мирчев.

Някои твърдят, че "Лукойл" започва да плаща данъци това не е вярно в най-добрия случай за тази година "Лукойл" ще платят около 430 млн. лева данъци, което е нищо. Ние не искаме 400 млн. лева, а всичките 4 млрд. лева за годините назад, добави той.

Искането на Делян Добрев дерогацията да отпадне веднага е трудно да се случи. То може да бъде използвано от някого да се създаде сътресение на пазара на горива. Реалистичният срок може би е до края на февруари, обяви депутатът от ПП-ДБ.

Това е последният етап от една много дълга битка за енергийната независимост. Освободихме се от руския природен газ, освободихме се и от руското ядрено гориво, остана последният етап – да се освободим от руския петрол, за да не ни бъдат извивани ръцете. България ще бъде енергийно независима. Ще вземем необходимите мерки за "Лукойл" и се надявам, че в следващите дни ще има новини в тази посока.

Той отговори и на въпрос дали се чувства спокоен за съдбата на правителството.

Не сме били спокойни в нито една година в последните няколко години. Не сме били спокойни, откакто започна войната на Путин в Украйна. Фактите обаче са, че служебните правителства на Радев не бяха полезни за България и ни тласкаха към Евразия. Заедно с партиите, които подкрепят правителството – ГЕРБ и ДПС, вървим в една посока и постигаме част от целите, които сме си поставяли, каза още Ивайло Мирчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    ...
    към на майка си путката, към гражданско неподчинение. свиня добричка
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари