Ивайло Мирчев: Песимисти сме, че третият мандат може да роди нормално управление на страната

0
Правителство с мандат на ГЕРБ не можем да подкрепим, от тук нататък на ход са "Продължаваме Промяната" с втория мандат, заяви депутатът от ДБ
Правителство с мандат на ГЕРБ не можем да подкрепим, от тук нататък на ход са "Продължаваме Промяната" с втория мандат, заяви депутатът от ДБ Снимка: БНТ

Правителство с мандат на ГЕРБ не можем да подкрепим, от тук нататък на ход са "Продължаваме Промяната" с втория мандат, заяви депутатът от ДБ

"Ние абсолютно категорично сме заявили, че правителство с мандат на ГЕРБ не можем да подкрепим, от тук нататък на ход са "Продължаваме Промяната" с втория мандат, тъй като сме песимисти, че третият мандат може да роди нормално управление на страната" - това заяви Ивайло Мирчев от "Демократична България" в студиото на "Панорама" по БНТ.

Той подчерта, че имат много ясни приоритети и първото, което искат да чуят е какво точно ще предложат от "Продължаваме промяната" с втория мандат, за да знаят в каква степен могат да ги подкрепят и да се включат.

"Нашите приоритети много отдавна сме ги казали и те се различават доста от действията на ГЕРБ, а не каквото ГЕРБ по някакъв начин декларира, защото между декларациите на ГЕРБ и действията им в пленарна зала има огромна разлика", подчерта Ивайло Мирчев.

Той посочи, че нови избори ще бъдат вредни за страната и това са го казали и от трибуната на предишния парламент по време на вота на недоверие.

"Казахме им: вие в момента може да свалите това правителство, но нямате план, може да спечелите следващите избори, но нямате партньор за управление и няма да управлявате, нямате партньор, защото отказвате да поемете отговорност за корупционния модел", припомни депутатът от "Демократична България".

Мирчев коментира и един от приоритетите им - приемането на еврото. И за тях голямата изненада е промяната на позицията на БСП по този въпрос.

"Ние сега ще направим всички усилия евентуално да влезем на 1 януари 2024, но не и с бюджета, който ни предлага служебното правителство", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    123
    Не се облизвай, тулуп. Няма да видиш мандат с твоите опикани 7%. Ама щатското посолство добрe се грижи да не слизате от ефира.
  • 1
    1
    daskal
    И този американски пропагандатор е включен в действие да хвали българофобията/русофобията! Но българското общество "вкуси" от евроатлантическата безпътица и социален упадък, а влизането насилствено на България в "клуба на богатите" направи българското общество най-бедното в цяла Европа! Докато уродите от сащ си затваряха очите и ползват България за пушечно месо в хибридната им война с Русия, то българите знаем, че сащ е световен агресор, сащ е терористична държава! С лекота извеждаме тезата, че сащ е враг на човечеството! сащ е враг на световния мир!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари