Испански изтребители летяха по спешност над Черно море

0
В 9 часа българско време два испански самолета са вдигнати по сигнал и са активирани от командването на НАТО
В 9 часа българско време два испански самолета са вдигнати по сигнал и са активирани от командването на НАТО Снимка: bTV

Още в първия ден на испанското дежурство над Черно море са били забелязани два чужди самолета

От днес четири испански Юрофайтъра изпълняват съвместни задачи по охрана на въздушното пространство над България и НАТО, предаде  bTV

Още в първия ден на испанското дежурство над Черно море са били забелязани два чужди самолета. Те са били далече от границите ни и не са доближавали нашето въздушно пространство.

В 9 часа българско време двата испански самолета са вдигнати по сигнал и са активирани от командването на НАТО в базата „Торехон“.

След това са били в зона за изчакване над Варна. Чуждите самолети не са доближавали нашето пространство и са се изтеглили.

Испанските самолети не са доближавали други самолети и са върнати в „Граф Игнатиево“, предаде bTV по информация на ВВС.

Те ще дават дежурства съвместно с българските си колеги с МиГ-29 до края на март.

Това за нас е нещо обичайно. Излитаме по различни цели, които не нарушават българското въздушно пространство, но се доближават до него. Дежури една двойка испански самолети, които излитат въоръжени с ракети и заредено оръдие и една двойка български самолети. И в зависимост от центъра в „Торехон“ се активира едната или другата двойка“, обясни бригаден генерал Николай Русев, командир на авиобаза "Граф Игнатиево".

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари