Испания забрани климатиците да бъдат нагласяни под 27 градуса

1
Магазините също ще бъдат задължени да държат вратите затворени
Магазините също ще бъдат задължени да държат вратите затворени

Магазините също ще бъдат задължени да държат вратите затворени

Докато цяла Европа се бори с екстремни горещини и нарастващи разходи за енергия това лято, Испания издаде указ, изискващ климатизацията на обществените места да бъде настроена на или над 27 градуса. Мярката ще важи за офиси, магазини, барове и ресторанти, както и системите на градския транспорт и транспортните центрове.

В указа се нарежда поддържане на отоплението на или под 19 градуса по Целзий през зимата.

Указът е част от законопроект, приет от испанското правителство в опит да се намали потреблението на газ в страната със 7%, в съответствие с неотдавнашните енергийни споразумения на Европейския съюз за ограничаване на зависимостта от руски газ.

Магазините също ще бъдат задължени да държат вратите затворени, а отоплителните системи трябва да се проверяват по-често, за да се повиши ефективността според новите мерки, каза испанският министър на екологичния преход Тереза ​​Рибера, цитиран от OFFNews.

Мерките включват изключване на осветлението на витрините след 22:00 часа. Уличното осветление няма да бъде засегнато.

Испанският премиер Педро Санчес обяви новия пакет миналата седмица, като каза: „Просто трябва да влезете в търговски център, за да разберете, че може би температурата е твърде ниска.“

Указът на Испания ще остане в сила поне до ноември 2023 г.

Глоби за отворени врати във Франция

Испания не е единствената европейска страна, която се опитва да се бори с потреблението на енергия и разходите. Във Франция управители и собственици на климатизирани магазини, които си позволяват да оставят вратите на помещението отворени при включен климатик, могат да бъдат с наказани с до 750 евро. Там се забранява

Забранява се и използването на светещи улични рекламни пана и табели между 1 след полунощ и 6 сутринта. Изключение правят светещите рекламни табели, които се намират на гарите и летищата. Според енергийното министерство това увеличава консумацията на ток с 20%.

Към препоръките за пестене на ток влиза и изключване на безжичния интернет, на всички всички осветителни тела и електроуреди и устройства, когато те не се използват .

Целият пакет от мерки цели да намали общата консумация на електроенергия в страната прогресивно с 10% за период от 2 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    6
    Анонимен
    Тези са от луд по -луд!
  • -4
    5
    БЪЛГАРИН
    А.в украйна на колко градуса работят?
  • 0
    4
    Бай Дън
    Сега ще пуснем климатици с регулиране на температурата единствено в диапазона над 35°С и под 10°С, така ще спестите още повече!
  • 7
    3
    До 2:
    Няма да споря, щом си го опитвал.....
  • -9
    2
    Ама как ви се кефяяяяяя!
    Путин има уникален на вкус анус......ммммммммммммм
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари