Искрен Веселинов: Русе е бързо западащ и обедняващ град с мръсен въздух

1
Десетилетия назад северна България беше пренебрегвана за сметка на София
Десетилетия назад северна България беше пренебрегвана за сметка на София Снимка: Архив

Десетилетия назад северна България беше пренебрегвана за сметка на София

Искрен Веселинов заяви в предаването „Денят започва“ по БНТ, че градът е в тежко състояние и трябва да бъде изваден от коловоза на упадъка.

Веселинов посочи, че за последните десет години Русе е станал един бързо западащ и обедняващ град с мръсен въздух и лоши условия на живот. Той обвини в това местната власт, която според него е пренебрегнала възможностите за развитие на града и е допуснала сериозни пропуски в инфраструктурата, екологията и културата.

Той сподели, че повече от десетилетие има готова концепция за развитието на Русе и се е явявал с нея пред избирателите, но тогава една противоестествена любов между ГЕРБ и БСП, и някои икономически кръгове зад тях, са успели да променят изборните резултати и да поведат града по пътя на разрухата. Веселинов беше категоричен, че именно от този коловоз на упадъка трябва да бъде изваден Русе.

Русе е град под обсада“, заяви Веселинов. „Няма подходяща инфраструктура, тъй като десетилетия назад северна България беше пренебрегвана за сметка на София и на малка част от южна България, и ние сме отрязани от основните пътни артерии. Без магистрала градът ще се задуши.“

Веселинов също така критикува местната власт за неспособността ѝ да контролира замърсяването на въздуха. „В момента ние сме в ситуация, в която градът за пореден път е обгазяван и замърсяван от местни замърсители на въздуха и общината няма ефективен контрол“, каза той.

По отношение на културното развитие на града Веселинов заяви, че Русе е загубил своята роля като културен център. „За съжаление от столица на културата, Русе остана само с един емблематичен фестивал и това е „Мартенски музикални дни“, каза той. „Някои от най-емблематичните сгради на Русе са в руини от години, а общината е собственик или съсобственик на голяма част от тях.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    13
    Шефа
    "последните десет години" - леко, щото и вие от МВРО бяхте овластени.
  • 14
    12
    искбенчу
    В гъбите ли бяхте като подпирахте Пенчо Милков през целия му мандат.
  • 2
    11
    до 10
    Тогава не ставаше въпрос за миризма на кебапчета, а на бакелит. Ти харесваш ли миризмата на Монтюпе? Не те ли трови? Да не си завършил и ти като Ревизоро хореография?
  • 1
    10
    Треэ
    Да миризмата не винаги е отрова Може на кебапчета да мириши един харесва друг не Важно е какво има във въздуха и как влия е на здравето
  • 7
    9
    Русенец
    "Без магистрала градът ще се задуши.“------- A с миризмите от магистралният трафик направо ще диша с пълни гърди. Първо, докато строите магистралата, щя трябва да търпим миризмите на битум поне две години. После, следват азотните окиси и ФПЧ от трафика.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари