Искрен Веселинов коментира предпазливо намеренията на ГЕРБ за отсрочване на дълговете на Мюфтийството

0
Ние проведохме поредица от срещи, в които им обяснихме колко грешна е постановката, която приемат и в края на краищата бяхме разбрани
Ние проведохме поредица от срещи, в които им обяснихме колко грешна е постановката, която приемат и в края на краищата бяхме разбрани

Странна е хиперактивността на Корнелия Нинова по Закона за вероизповеданията, защото ако депутатите ѝ бяха в зала, той нямаше да мине на първо четене.

Това каза заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов пред журналисти в Народното събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Във връзка с твърденията на Корнелия Нинова за коалиция между ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и ДПС за Закона за вероизповеданията и обвиненията в манипулация по повод решението за отсрочка на дълговете на вероизповеданията, Веселинов заяви: „За мен е странна тази хиперактивност на г-жа Нинова. Първо, ако нейните народни представители бяха в зала, този закон изобщо нямаше да мине на първо четене. Доколкото помня тя беше съвносител на законопроект, който обслужваше ДПС буквално преди няколко месеца. Този извънпарламентарен опозиционен шум очевидно е добре пласиран в медиите и цели да създаде някакво усещане в обществото, че тя се бори за някаква правда. Мястото ѝ да се бори за правдите е тук в пленарна зала“.

Той посочи, че коментира предпазливо намеренията на ГЕРБ за отсрочване на дълговете на Мюфтийството, защото те не са разписани.

„Ние проведохме поредица от срещи, в които им обяснихме колко грешна е постановката, която приемат и в края на краищата бяхме разбрани. В това отношение нямам съмнение за съмнения за задкулисие. Ние не влизаме в разговори с ДПС, посочи Веселинов. Той допълни, че основната причина за участие на Патриотите във властта е да държи ДПС извън нея.

„Такива упреци на г-жа Нинова, чиято партия три пъти управлява с ДПС, доколкото разбираме пак се кани да го прави, са леко наивни“, допълни Веселинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари