Иранска актриса публикува своя снимка без забрадка

3
Така Таране Алидусти се включи в протестите срещу режима
Така Таране Алидусти се включи в протестите срещу режима Снимка: Reuters

Така Таране Алидусти се включи в протестите срещу режима

Нов акт на протест срещу иранските власти. Една от най-успешните актриси в страната публикува своя снимка в социалните мрежи без забрадка, предаде bTV.

В ръцете си Таране Алидусти държи лист с надпис "Жена, живот, свобода" на кюрдски език. Лозунгът често се чува по време на протестите, избухнали заради смъртта на кюрдката Махса Амини след арест от така наречената нравствена полиция.

Алидусти живее в Иран, популярна е с ролята си във филма ''Търговският пътник", който получи Оскар.

Публичното включване на актрисата към протестите срещу режима идва на фона на заявките на властите, че ще потушат недоволството, както и на призивите на огромен брой ирански депутати за масови екзекуции на задържани протестиращи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари