Десетки ученички от Иран са в болница след мистериозно натравяне

0
Правителствен служител заяви, че се смята, че нападенията са умишлен опит да се наложи затварянето на училищата за момичета
Правителствен служител заяви, че се смята, че нападенията са умишлен опит да се наложи затварянето на училищата за момичета

Правителствен служител заяви, че се смята, че нападенията са умишлен опит да се наложи затварянето на училищата за момичета

Десетки ученички в Иран са били хоспитализирани във вторник след мистериозно натравяне, съобщи иранската информационна агенция. Смята се, че това е последното от поредицата предполагаеми нападения в Ислямската република, съобщи АФП, предаде БГНЕС.

През последните три месеца са регистрирани стотици случаи на респираторни смущения сред ирански ученички, предимно в свещения град Кум, южно от Техеран, като при някои от тях се е наложила хоспитализация.

В неделя правителствен служител заяви, че се смята, че нападенията са умишлен опит да се наложи затварянето на училищата за момичета.

"Днес по обяд бяха отровени няколко ученички в девическото училище "Хайям" в град Пардис, провинция Техеран", съобщи информационна агенция Tasnim.

До момента в болницата са били настанени 35 ученички, заяви Tasnim, добавяйки към стотиците случаи на отравяне от ноември насам в поне два други града, включително Кум.

Отравянията се случват повече от пет месеца след протестите, които се разпространиха в Иран след смъртта в ареста на 22-годишната иранска кюрдка Махса Амини след нейното задържане за предполагаемо нарушение на строгия кодекс за обличане на жените в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари