Инвеститор в автомобилостроенето проявява интерес към Русе

0
Следващият месец се очаква той да дойде на оглед в града
Следващият месец се очаква той да дойде на оглед в града

Френски инвеститор в областта на автомобилостроенето има интерес към Русе, където да разкрие свое производство.

Това каза в крайдунавския град в отговор на въпрос заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева, цитирана от БТА.
Тя обясни, че инвеститорът ще дойде на оглед в Русе през следващия месец.
"Надявам се, че идвайки на разговори, инвеститорите ще намерят пълен отклик тук на място от всички институции", заяви Везиева.

Тя коментира още, че в момента тенденцията на автомобилостроенето е не да се изнася цялото производство, а части от него.
Везиева информира, че Русе е проучван от още няколко компании. Едната е американска и за биопроизводство, а другата е германска и е свързана със самолетостроенето.

"Русе е много привлекателно място като логистика. Ако имаме вече визия какво искаме да се случва с летището край града, това би подпомогнало процеса на инвестиране", заяви Везиева.
По думите й е радостен фактът, че инвеститорите вече гледат все повече към Северна България, защото досега погледът им е бил насочен изцяло на юг.

По повод на електронния регистър на асансьорите, Везиева заяви, че към момента той е запълнен на 70 процента.
"На 1 юли тази година се надявам да имаме целия вариант на регистъра и да можем в реално време да следим техническото състояние на всеки един от асансьорите", обясни заместник-министърът.

Даниела Везиева и Димитър Делчев, депутат от "Движение България на гражданите" и секретар на парламентарната група на Реформаторския блок, са на посещение днес в Русе, като тази вечер ще присъстват и на откриването на офис на ДБГ.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари