Информация за Избори 2021

1
Община Русе​ уведоми какви са заявленията и сроковете
Община Русе​ уведоми какви са заявленията и сроковете Снимка: Dunavmost

Община Русе​ уведоми какви са заявленията и сроковете 

Във връзка с предстоящите избори за народни представители на 11 юли Община Русе уведомява, че до 26 юни (събота) вкл., избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят правото си на глас в изборното помещение, но желаят да ползват подвижна избирателна урна, заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по Образец.  

Заявлението трябва да е саморъчно подписано и може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото съдържание на [email protected] по постоянния адрес или по настоящия адрес, когато е направено искане по чл. 36 ИК и лицето е вписано в избирателния списък по настоящия му адрес. При подаване на електронно заявление не се изисква подпис.

На територията на всяка община се назначава най-малко една подвижна СИК при наличие на не по-малко от 10 избиратели, заявили желание да гласуват с подвижна избирателна кутия.

Заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес се подава не по-късно от 14 дни преди изборния ден – до 26.06.2021 г. (събота) вкл. Искането се прави писмено до кмета на общината, района, кметството или до кметския наместник и съдържа единния граждански номер на избирателя, вида и номера на документа му за самоличност и подпис.

 Избирателят може да подаде електронно заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес през интернет страницата на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като в него вписва данните си и посочва телефонен номер, без да е необходим подпис. ГД „ГРАО“ извършва автоматизирана проверка на данните в заявлението едновременно с подаването му.

Заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци се приемат до 03.07.2021 г. включително.

Заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия, заявления за вписване в избирателен списък по настоящ адрес и заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци, гражданите могат да подават писмено в гореуказаните срокове всеки работен ден в Зала 1 в сградата на общината на пл. „Свобода” № 6 от 09.00 ч. до 11,30 ч. и от 13,30 ч. до 17,00 ч.

Информация и справки по избирателни списъци – в Зала 1 и на тел. 082/881-612 и 082/ 881-671.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари