ПП - ДБ водят с 5% разлика пред ГЕРБ - СДС в Русе

3
На трето място се нарежда „Възраждане“
На трето място се нарежда „Възраждане“ Снимка: БНТ

На трето място се нарежда „Възраждане“

Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ води в 19 МИР - Русе.

Това сочат данните при обработени 46.43% секционни протоколи в РИК. ПП - ДБ имат 28.49% или 8 799 гласа.

Втори са ГЕРБ - СДС, които изостават от преките си опоненти с близо 5,5 %. За тях са гласували 22.98% или 7 098 души.

На трето място се нарежда „Възраждане“, които имат 18.85% или 5 823 избиратели.

Четвърти са „БСП за България“ с 9.81% или 3 030 гласа.

Петото място е за „Има такъв народ“, които получават 6.35% или 1 961 гласа.

ДПС са шести с 3.74% или 1 155 гласа.

След тях са „Български Възход“ – 3.23% /997 гласа/, „Левицата!“ – 2.67% /825 гласа/ и НДСВ – 0.75% /233/.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    Русенска дупка ВИК
    Не мога да разбера каква е тази гордост която партиите придобиват при малко над 30% избирателна активност в цяла Бъгария? Наистина ли ГЕРБ и ПП имат самочувствието да се нарекат победители? А знаете ли защо всъщност е толкова ниска избирателната активност? Може би, защото тези 65% които не са гласували, половината са в Чужбина, а останалата още изтрезнява от съботната чалга дискотека? На тези избори, както и на предишните, победител е отново партия "БЕЗ ГЛАС". Но колкото повече карате този отчаян от живота народ да ходи до урните за да гласува, толкова повече ще пада избирателната активност.
  • -3
    8
    ptica
    до Фен: Нищо, като замaршируват за Червенски догодина по това време и станат на пушечно месо, може и да им дойде акъла, но късно. Засега ще демонтират руски паметници и ще спрат още руски канали. От изроди и майце - продавци какво да се очаква - добро пушечно месо за наркомана Зеленски.
  • 5
    7
    Фен
    Русе отново показа ,че не сме в час със събитията.Явно никога няма да се изморим от протестни вотове и допускането на наивни грешки от типа на Кирчовските.После все други са ни виновни , но важно е да се оправдаваме и да го играем жертвата.После защо ни западал града ,то от хората му зависи според умственният капацитет който имат
  • 2
    6
    ptica
    Позор за Русе да гласува за Киро ментата с канадско гражданство, за Асан спекулата и други млади крадци, които драпат за кокъла и нищо не могат. Позор, позор и пак позор, съвсем е затъпял този град. Лично за мене - по-добре дърт комуняга крадец, но КАДЪРЕН, отколкото некадърни маице-продажни ....
  • 5
    5
    Гласувал
    Резултатите от Русе, било то и неокончателни, не са случайни. ГЕРБ отново губят, било то и на местна почва - което само по себе си е чудесна новина. ПП-БД трябва да си дадат сметка, че потенциално ходене по тънък асфалт не може, а ще им изяде главата - както се случи с други местни лидери, които вече не са управлението (ако и все още да се ползват от властови и финансови дивиденти). Очаквам с нетърпение местните избори, когато и други грешки ще бъдат поправени.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари