Милена Хинкова: До момента няма официални жалби

1
Има различни сигнали по телефона
Има различни сигнали по телефона Видео: Русе Медиа

На предишния местен вот през 2019 г. активността към този час е била приблизително същата

9,98 % е активността в община Русе към 11 часа, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия - Русе Милена Хинкова, цитирана от Русе Медиа. Своя глас в местните избори са дали 13 410 избиратели. За сравнение на предишния местен вот през 2019 г. активността към 10:00 часа е била 8 %, а към 11:00 часа приблизително същата като сега - около 10%.

Всички секции са отворили навреме, а първият проблем, с който са се сблъскали, е бил свързан с параваните. Много от комисиите са ги разположили така, че да се вижда какво прави избирателят зад паравана. Дадени са указания да се обърне входът им така, че да няма видимост вътре.

До момента няма официални жалби, но има различни сигнали по телефона. Сред тях са, че кандидати агитират пред секциите. Всъщност става въпрос за гласували кандидати, които след това разговарят с хората, които ги спират. Те са били предупредени от СИК да не стоят пред секциите.

На друго място е имало оплакване, че се гласува по азбучен ред. Оказало се, че комисията е разделила списъка с избиратели на две и пред едната половина е имало повече хора, а пред другата – никой. Дадено е указание списък да се събере отново.

Секционните комисии са имали много въпроси относно попълването на протоколите в частта им за машинното гласуване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Да попитаме "академика"
    Нека попитаме "блюстителя" на законността, академика Петър Иванов. Нещо мълчи гузно
  • 6
    1
    Сугнал
    Защо 3те шатри на Възраждане продължават да са в центъра на Русе, който са с доста агитационни съдържание? Вчера , ден за размисъл, Златан и компания бяха там и това не направи впечатление на полицаите срещу тях. Законите не важат ли за тази политическа партия???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари