Илиян Василев: Пеевски иска да вземе хотел "Маринела"

1
Бившият ни посланик в Москва сравни акцията на данъчните в хотела с погрома на Корпоративна търговска банка
Бившият ни посланик в Москва сравни акцията на данъчните в хотела с погрома на Корпоративна търговска банка Снимка: БГНЕС / Архив

"Корпулентният (бизнес депутатът от ДПС Делян Пеевски - бел. ред) иска да вземе хотел "Маринела", твърди бившият ни посланик в Москва Илиян Василев.

Той сравни акцията на данъчните в хотела с погрома на Корпоративна търговска банка. "Знаете, че недолюбвам собствениците на "Маринела", който за мен ще си остане винаги Японския хотел. Прекалено са далеч от моите представи за управленци на вероятно най-значимия като архитектура хотел у нас. Естетиката му е много над тяхната. Но затварянето на хотела е сляпа злоба на задкулисието, което иска да заграби чужд бизнес. Това е подходът КТБ", коментира Василев в социалните мрежи.

"Какво пречи на НАП, на КПКОНПИ на всички разследващи да оставят хотела да работи, защото предоставя услуги и генерира приходи, които накрая пак плащат данъци, заплати и т.н. И паралелно да разследват, да установяват, да доказват. А трябва на всяка цена като при КТБ да затворят, закрият, задушат, убият ЖИВ бизнес", запита анализаторът.

Според него такъв див капитализъм може да се сравни само със средата на 90-те години, когато борческите групировки направо си вземаха всеки бизнес, който пожелаят.

"Разликата е, че тогава го правеха с борци, сега го правят с държавните институции, за да звучи по легитимно. Същите мутри, само че във власт", казва в заключение Илиян Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари