И медиците от Спешното в Русе готови да хвърлят оставки

0
И медиците от Спешното в Русе готови да хвърлят оставки

Русенските медици подкрепят колегите си от столицата и 10-те лекари от „Спешна помощ“ в Русе са с „оставки в джоба“, като са готови да подадат предизвестие за напускане, ако не се подобрят условията за работа.

Това заяви д-р Недка Дикова от „Спешна помощ“ в Русе, която е и член на Управителния съвет на Националната асоциация на работещите в Спешна помощ.

Русенските медици категорично застават зад искания на столичните си колеги. Те настояват също първия контакт с хората, които се обаждат, да стана чрез тел. 150. „Чрез тел. 112 сега на практика си играем на „счупен телефон“, е становището на д-р Дикова. Освен това, по думите й, адресите трябва да бъдат „филтрирани“ в четири групи, като приоритет да се даде на първите две категории, които трябва да бъдат изпълнени в рамките съответно на 7-8 и до 20 минути. Адресите от останалите две категории трябва да бъдат посетени до два часа, е становището на д-р Дикова.

На второ място е промяна в нормативната уредба, да се намери начин да се спре агресията към екипите, заради която много кадри напускат. Трябва да се промени и заплащането, както и условията за специализация, каза още д-р Дикова.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари