Хакнаха сайта на президентството

0
Регистрирани са 50 милиона еднократни посещения от сървъри в Тайланд
Регистрирани са 50 милиона еднократни посещения от сървъри в Тайланд

Хакери атакуваха сайта на президентство, предаде БГНЕС.

 При отварянето му се появяват надписите:

This webpage is not available или: Няма достъп до тази уеб страница.

От президентската администрация обясниха, че малко след 13.00 часа IT екипът им е констатирал между 30 и 50 млн. еднократни посещения от сървъри в Тайланд.

От там твърдят, че сайтът е атакуван, но хакерската атака не е успяла и няма пробив.

Днес малко преди 12.00 часа приключи брифингът на президента Росен Плевнелиев, на който той говори за хакерски атаки в деня на изборите срещу сайтовете на институции. Държавният глава заяви, че е сезирал ДАНС като и очаква обяснение. „За мен тези хакерски атаки не са случайни, за мен това е нов „Костинброд”.

Те целят да подхранят съмненията на гражданите, че електронното гласуване не би следвало да е честно, няма как да успее. След като един или друг сайт може да бъде атакуван, как може да успее едно електронно гласуване.

Трябва да се отговори кой инициира тези хакерски атаки кой плати за тях, кой от ЦИК даде инструкции да не се дават бюлетини“, заяви Плевнелиев.

Недостъпността на президентския сайт забеляза и председателят на БСП Михаил Миков. В края на изказването си във Фейсбук по повод изявленията на Плевнелиев относно изборния процес у нас, той каза:

„Всъщност, днес страницата на Президентството е недостъпна. Затова смятам да сезирам ДАНС по-късно следобед, ако не бъде отстранен този проблем междувременно“.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари