Голям безплатен концерт и връчване на награди довечера, в Русе!

0
Водещи на събитието са актрисите от ДТ "С. Огнянов" Петя Венелинова и Ралица Константинова
Водещи на събитието са актрисите от ДТ "С. Огнянов" Петя Венелинова и Ралица Константинова Снимка: Denon Color.com

Тази вечер от 18 часа в Доходното здание ще бъдат връчени ежегодните награди „Русе“ за постижения в областта на изкуството, културата, образованието и науката.

Церемонията ще е кулминация на днешния празничен 24 май.

Преди обяд празнично шествие по случай Деня на славянската писменост учениците от русенските училища се събраха на площада пред Общината където децата от Общинския детски център за изкуство и култура изнесоха концерт под наслов „Върви, народе възродени!“.

В програмата участваха ФА „Русчуклийче“, Формация за модерен балет „Мираж“, ДВГ „Слънце“, възпитаници на Клуба по спортни танци „Настроение“ на Елена и Иван Деспотови.

Довечера в Доходното наградите "Русе" ще връчат кметът на Общината Пламен Стоилов и председателят на Общинския съвет засл. проф. Васил Пенчев.

Както вече съобщихме, за първа година на церемонията ще бъдат връчени и наградите „Студент на годината“ на Община Русе за учебната 2015/2016 година.

Ще бъдат представени и всички номинирани за двете престижни отличия, излъчени от специализираните комисии в края на миналата седмица.

В концертната част на церемонията участие ще вземат ДВГ „Слънце“, децата на ФТТ „Найден Киров“, възпитаниците на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ от специалност „Класически танц“ и класа по народно пеене, както и инструменталистите Николай Димитров, Йоана Делимаркова, Тереза Тодорова и Александър Събев. Режисьор и сценарист на спектакъла е Орлин Дяков.

Водещи на събитието са актрисите от ДТ «С. Огнянов» Петя Венелинова и Ралица Константинова, а изработката на видеоклиповете – на Цветомир Цветанов. Входът е свободен.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари