Гладни плъхове бродят из опустелия от пандемията Ню Йорк

0
Гризачите имат три мрачни възможности - канибализъм, битки с други плъхове и убийство на новородените
Гризачите имат три мрачни възможности - канибализъм, битки с други плъхове и убийство на новородените Снимка: Richard Drew / AP

Плъховете в САЩ са силно засегнати от коронавируса.

Тъй като милиони американци са затворени в домовете си, за да се борят със смъртоносния вирус, отнел живота на над 21 000 американски животи, голяма част от бизнеса – включително ресторанти и хранителни магазини – е затворен или с ограничено работно време, прекъсвайки основните източници на храна за много гризачи. По безлюдните улици в цялата страна плъховете се борят за оцеляване, според Ен Би Си, цитирани от БГНЕС.

Според ратологът (специалист по плъховете) Боби Кориган плъховете в Ню Йорк – и не само там, живеят предимно от отпадъците от храните в ресторантите. Някои от тях от десетилетия имат поколения плъхове, зависещи от храната в ресторанта. Сега вече те имат само няколко възможности за избор. И тези възможности са мрачни. Те включват канибализъм, битки с други плъхове и убийство на новородените.

"Това е подобно на тази част от историята на човечеството, в която хората се опитвали да превземат земи и влизали с военни части и армии, биейки се до смърт буквално за това кой ще завладее тези земи. И това се случва с плъховете. Влиза нова "армия" от плъхове и която армия има най-силните плъхове, тя ще завладее тази област", казва Кориган.

Случва се и възрастните да убиват и изяждат малките", допълва той.

В Ню Орлиънс, където губернаторът на Луизиана наложи заповед за изолация вкъщи, която затвори много ресторанти, особено тези в популярни туристически райони като Френския квартал, видео, публикувано през март, показва пълчища плъхове, които излизат на улицата, за да търсят храна.

Клаудия Райгел, директор на Борда за борба с комари, термити и гризачи в Ню Орлиънс, заяви, че градът подготвя агресивни мерки за борба с вредителите.

Вашингтон също предприема стъпки за борба с гризачите. Кметът Мюриел Боузър въведе агресивни мерки за борба с вредителите, включително използването на улични котки.

През последните 30 дни градът е имал близо 500 обаждания, свързани с гризачи. В близкия Балтимор, който има стабилна програма за ликвидиране на плъхове, данните от града показват, че в същия период е имало около 11 000 обаждания и 311 онлайн заявки за плъхове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари