Германия прати още противовъздушни ракети на Украйна

0
Скоро ще има първи полет с украински бежанци от Молдова за Германия, заяви министърката на външните работи Аналена Бербок
Скоро ще има първи полет с украински бежанци от Молдова за Германия, заяви министърката на външните работи Аналена Бербок Снимка: Министерство на отбраната / архив

Скоро ще има първи полет с украински бежанци от Молдова за Германия

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок заяви, че още противовъздушни ракети „Стрела“ са на път за Украйна от Германия, предадоха Ройтерс, ДПА и БТА.

Как може да бъде свален от власт Владимир Путин

Мога ясно да кажа, че още доставки от „Стрела“ са на път“, каза Бербок пред германския парламент. По думите й ракетите, които са били на склад в армията на бившата Източна Германия, са изпратени за Украйна след забавяне в доставките.

Ние сме един от най-големите доставчици в тази ситуация. Не се гордеем с това, но то е нещо, което трябва да направим, за да помогнем на Украйна“, каза тя.

Бербок заяви също, че в петък или събота ще има първи полет с украински бежанци от Молдова за Германия.

Нахлуването на Русия в Украйна накара Германия да промени своята традиционна политика да не изпраща оръжия в конфликтни зони, но украинското правителство е недоволно от бавенето на доставките, отбелязва Ройтерс. ДПА посочва, че досега Украйна е получила от Германия 500 ракети „Стрела“ при очаквани 2700.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    русенец
    Стрела 2М е по-стара от Стингър. Стингър не върши никаква работа в Украйна, Стрела 2М ще върши още по-малко. Отбиване на номера и изпразване на складовете на Германия.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари