Общини в Германия искат помощ от държавата заради новата вълна нелегални мигранти

1
В Германия вече има над 1 милион бежанци от Украйна, а новопристигналите са предимно от Сирия и региони, населявани от кюрди
В Германия вече има над 1 милион бежанци от Украйна, а новопристигналите са предимно от Сирия и региони, населявани от кюрди Снимка: iStock

В Германия вече има над 1 милион бежанци от Украйна, а новопристигналите са предимно от Сирия и региони, населявани от кюрди

Общини в Германия молят за помощ държавата, заради високия брой бежанци, пристигащи в страната. В някои от тях са приели най-високия брой мигранти до момента. Голяма част от бежанците пристигат по Балканския маршрут, предава bTV.

Почти всяка нощ федералната полиция залавя хора, които влизат нелегално в Германия по Балканския маршрут, т.е. през Албания, Сърбия или България, като бежанците са предимно от Сирия и региони, населявани от кюрди.

Провинциите Бавария, Бранденбург и Саксония имат граници с Чехия, Австрия и Полша и са първите, които усещат, когато броят на хората, влизащи нелегално в страната, се увеличава. Местните власти твърдят, че техният брой се удвоява всеки месец от лятото насам.

Федералната полиция съобщава за 85 300 неразрешени влизания от началото на годината. Федералната служба за миграция и бежанци вече регистрира 214 000 молби за убежище, като данните са до края на ноември тази година.

Броят на всички, които стигат до Германия и след това търсят убежище, е много по-голям от броя на заловените от полицията, влизащи нелегално в страната. Това означава че миграционният натиск е по-висок от данните на полицията. Освен това в страната има и над 1 милион бежанци от Украйна.

За всички тези хора трябва да бъде намерен подслон и частично финансиране, независимо дали идват от Киев или от Багдад. Равносметката – над 1 млн. от Украйна, над 200 000 от цял свят. Сега има повече бежанци, отколкото през 2015 година, когато Ангела Меркел каза: „Можем да се справим“.

И докато все повече общини са на ръба на възможностите си, не само по източната граница, потокът от бежанци продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Мнение
    Черните маймуни и талибите ще превземат Западна Европа до десетина - петнадесет години ! Чукат яко австрийки, холандки, белгийки и германки, докато мъжете им са еврогей атлантици ...
  • 4
    4
    Sтанко
    Ако закъсате за черно по някое време, да знаете, че при нас има много "араби" и са по убави от ония дето ви ги дават от Анадола. Само им подскажете, че има помощи или няква друга далавера и няма да имате проблеми... готови!!! Интегрирани!!! Или каквито са ви нужни!!!
  • 4
    3
    colibri
    Нали Шолц иска повече мигранти, за да се увеличи населението на Германия? Общ. власти да се обърнат към канцлера си за подкрепа.
  • 7
    2
    ho,ho,ho
    Както се казва у трънскио край: хак да са ви, да си ги "чувате" и си ги интегрирайте по евроатлантиески.
  • 12
    1
    Ха-ха-хах!
    Нека, нека! Нека мръсните чернилките да шибат белите немски кобилки – ще се пръкнат *расови* жребчета, цвилещи на арабски! Е, вярно, няма да са съвсем от чистата, арийска раса, а и Хитлер ще се върти в гроба като пумпал! Но ... фрау Меркел и Урсула ви ги натресоха, може би под давлението на американските ви приятелчета! Вот ви расова толерастия и €вропедерастки ЛГБТ ценности!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари