Германският парламент отхвърли предложение за доставка на ракети "Таурус" на Украйна

0
"Таурус" са едни от най-модерните ракети и могат да унищожат бункери дори от голяма височина и разстояние
"Таурус" са едни от най-модерните ракети и могат да унищожат бункери дори от голяма височина и разстояние Снимка: Bernhard Huber/MBDA

"Таурус" са едни от най-модерните ракети и могат да унищожат бункери дори от голяма височина и разстояние

Германският парламент отхвърли внесено от консервативната опозиция предложение за доставка на Украйна на ракети с голям обсег "Таурус", предаде ДПА.

Почти всички депутати от управляващата тристранна коалиция гласуваха снощи против проекта. Това развитие може да изглежда объркващо, при условие че две от трите партии, които са част от правителството - Зелените и Свободната демократическа партия, от месеци призовават канцлера социалдемократ Олаф Шолц да изпрати ракетите, които Украйна може да използва, за да нанася удари по-навътре в окупирани от Русия територии, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Депутатите от управляващата коалиция обаче обясниха позицията си с факта, че предложението на Християндемократическия съюз и неговата сестринска партия от Бавария - Християнсоциалния съюз, обвързваше оръжейните доставки за Киев с пленарни дебати в самия германски парламент по годишния доклад на неговия комисар за въоръжените сили. Тази тактика на консервативната опозиция бе разкритикувана от експерти.

"Таурус" са едни от най-модерните ракети и могат да унищожат бункери дори от голяма височина и разстояние, отбелязва ДПА.

В началото на октомври миналата година обаче германският канцлер реши да не доставя такива оръжия на Украйна. Аргументът, изтъкнат тогава от Шолц, бяха опасенията, че е възможно Киев да използва ракети "Таурус", които са с обсег от 500 километра, за да нанася удари навътре в руска територия.

Според експерти обаче тези оръжия може да помогнат на Украйна да възстанови териториалната си цялост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    До 2
    Да имаш спомен, че вече един път си навлякоха? И то от рушлямските ти орки.
  • -4
    2
    До 1
    И какви точно "неприятности" могат да си навлекат "швабите" бе, теле неграмотно? Айде заминавай на фронта за пушечно месо като рушлямските орки! Анадънму?
  • 4
    1
    Sтанко
    Швабите не могат да променят нищо... само могат да си навлекат неприятности - повече отколкото могат да си представят и в най-черните мисли на скептиците си....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари