Аналена Бербок: Германия е против примирие в Украйна при условията на Русия

0
Според ръководителя на германското външно министерство подобен сценарий няма да подобри живота на народа на Украйна
Според ръководителя на германското външно министерство подобен сценарий няма да подобри живота на народа на Украйна Снимка: EPA / БГНЕС

Според ръководителя на германското външно министерство подобен сценарий няма да подобри живота на народа на Украйна

Германският външен министър Аналена Бербок се обяви против прекратяване на огъня в Украйна при условията на Русия. Това заяви тя в неделя пред вестник Bild am Sonntag, предава агенция "Фокус".

Според ръководителя на германското външно министерство подобен сценарий няма да подобри живота на народа на Украйна. В същото време тя заяви, че не се надява възможно най-скоро да бъде установено примирие. "Всичко, което руският президент [Владимир Путин] трябва да направи, е да нареди на войските си да напуснат. Въпреки това, за съжаление, има всякакви признаци, но не и това", заключи представителят на германските "Зелени“.

На 4 октомври президентът на Украйна Володимир Зеленски изпълни решението на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна за невъзможността за провеждане на преговори с Путин. На свой ред на 31 октомври руският лидер заяви, че не вижда възможност за обсъждане на каквито и да е споразумения с Украйна, ако няма желание от нейна страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари